24 / 04 / 2024

Malatya'da inşaat mağdurları eylem yaptı!

Malatya'da inşaat mağdurları eylem yaptı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından 2011 yılında yapımına başlanan hala bitirilemeyen inşaata vatandaşlar tepki gösterdi. 300-350 kişi Soykan Parkı'nda bir araya geldi.



Malatya'da bir inşaat firması tarafından 2011 yılında yapımına başlanan 2014 yılında bitirilmesi planlanan inşaatın hala bitirilmemesi vatandaşları mağdur etti. 

Malatya Son Söz Gazetesi'nden Rahime Gül Erbaş'ın haberine göre, yaşanan durumdan dolayı hak kaybı yaşadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen  300-350 kişi Soykan Parkı'nda toplandı. 

Konuşan mağdur Emine Karat, şunları söyledi: ”2011 yılından beri almış olduğumuz dairenin tarafımıza teslim edilmesini bekliyoruz.  İnşaat firması ve bağlı ortaklıkları ile karşılıklı imzaladığımız sözleşme gereği 2014 yılında evimiz teslim edilecekti.  Yaklaşık 300 tane mağduruz kimimiz kredi çektik, kimimiz arabamızı, altınlarımızı satıp bu inşaata yatırdık.  Yıllardır bir çözüm bulunmasını bekliyoruz. Devlet Kayyum bile atadı.  Fakat atanan kayyumlar çözüm üretmek bir yana dursun işin içinden çıkılmaz bir hale getirdiler.  Dişimden tırnağımdan arttırdığım çocuğumun boğazından kestiğim birikimlerim hayal oldu.  İçimizde tapu alıp oturmadıkları evlerin vergilerini ödeyen mağdurlar var. Bazı arkadaşlarımız 300 bin lira ödeyip halen evlerinin yapılmasını bekliyorlar Ben 50 bin lira ödedim tapumu bile alamadım. Malatya’da sosyal bir yara haline gelen bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini,  yetkililerin duruma el atmasını bekliyor ve umuyoruz.”

Bir diğer mağdur Gönül Karabulut Anat ise şu açıklamada bulundu: “Eylemler 1 hafta inşaat alanında da devam edecek.  İnşaatın yapmış olduğu proje 1020 konutluk bir proje ve yaklaşık 300-350 mağdur var. İnşaat 2011 yılında başladı. Kademe kademe bitirilecek dendi. 8 yıldır mağduriyetimiz devam ediyor.  Yoğun bakımda olan evi bekleyen hastalarımız var.  Oturamadığımız evin parasını ödüyoruz.  Borcunu bitirenler var ama hala evlerimiz verilmedi.“
 


Geri Dön