26 / 04 / 2024

Ulaşımı kolaylaştıran YHT hatları

Ulaşımı kolaylaştıran YHT hatları

Erzincan - Erzurum - Kars, Eskişehir - Antalya, Antalya - Kayseri ve Kırıkkale - Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi kuruldu!

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi Beykoz'da Necat Mert Özan ve Muhammet Emre Erdoğan ortaklığında kuruldu.

Kafaları karıştıran sorunun cevabı uzmanlardan geldi! Yatırım için altın mı, gümüş mü? 

ABD enflasyon rakamlarının dün açıklanmasından sonra piyasalar düşmeye başladı. Böyle bir durumda altın ve gümüş fiyatları baskılanmaya başlarken, yatırımcılar altın mı almalı, gümüş mü almalı? Uzmanlardan kafa karıştıran soruya cevap geldi...

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 60'ı tamamlandı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında ulaşımı kolaylaştıracak metro hattının inşaatı devam ediyor. Metro hattında yüzde 60 ilerleme kaydedildi. 

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

İstanbullular müjde! 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Ulaşımı kolaylaştıracak, Haliç'i canlandıracak hattın 1 Ocak'ta açılması planlanıyor.

Çanakkale'de gayrimenkul fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'de yapılan yeni otobanın Balıkesir ve Manisa Bölgesi'ne bağlanmasıyla Çanakkale İzmir arası ulaşım kolaylaştı. Çanakkale'nin gözde bir bölge haline gelmesiyle, gayrimenkule olan talep arttı. Talep artışı fiyatları ikiye katladı.

Ulaşımı kolaylaştıran YHT hatları Haberi

Ulaşımı kolaylaştıran YHT hatları

TÜRKİYE'NİN dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiğinde stratejik bir hatta kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak. 



423 kilometrelik hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek. Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. Karadeniz Bölgesi'nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması...