24 / 04 / 2024

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la beraber hızlı trenle Yozgat'a gitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; çalışmaların hız kesmeden sürdüğü Sorgun Hızlı Tren İstasyonu'nda incelemeler yaptılar.

Yozgat'ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Adil Karaismailoğlu, demiryollarının ekonomik ve stratejik önem taşıdığına dikkat çekti. 

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Demiryolunun, güvenli ve konforlu olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, son 19 senedir bu alanda önemli yatırımların hayata geçirildiğine vurgu yaptı. 

"Çin'den Avrupa'ya hakim olan demir İpek Yolu'na hakim bir ülkeyiz" diye konuşan Adil Karaismailoğlu, demiryollarının yük ve insan taşımacılığında daha da yaygınlaşması amacıyla milli seferberlik ilan edildiğine dikkat çekti. 

Karaismailoğlu, 1213 kilometre uzunluğunda yüksek hızlı tren hattı yapıldığına, konvansiyonel hat uzunluğunun ise 11 bin 590 kilometreye çıkarıldığına vurgu yaptı.

Bütün hatların rehabilite edildiğini ifade eden Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkarttık. Hızlı tren işletmesi bakımından dünyada 8'inci, Avrupa'da 6'ncı olduk. 2020'de bu çalışmaları bir üst safhaya çıkararak demiryolu reformunu başlattık. 2023'te demiryolu yatırımlarını yüzde 60'a, demiryolu ağını da 16 bin 775 kilometreye çıkarmayı hedefledik. Demiryolu modernizasyonu için yerli ve milli teknolojileri üretmek için çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresinin, projenin bitirilmesiyle 12 saatten ilk aşamada 4 saate, ardından da 2 saate düşeceğini dile getirdi. 

Çalışmalarına start verilen Yozgat Yüksek Hızlı Tren Garı'nın bu yazdan itibaren hizmete alınacağına vurgu yapan Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"İnsan, yük ve veri ulaştırmada geleceğin Türkiyesi'nin altyapısını tamamlamaya her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Yaptığımız her yol ülkemizi her köşesinde dünya ile bağlarken küresel ticaretteki iddiamızı da artırıyoruz. Sanayicimizin işini büyütüyor, turizmcimizin önünü açıyor, çiftçimize ürününü dünya pazarında satabilme vizyonu kazandırıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlerken işte bu altyapı en büyük dayanaklarımızdan biri olacak. Bölgesel kalkınma sayesinde her bir ilimiz güçlü bir merkeze dönüşürken istihdam artacaktır. Hedeflediğimiz bütünsel kalkınmaya hep beraber ulaşacağız."

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Açıklamasının ardından bir vatandaşın, Yozgat'taki tren istasyonunun açılış tarihine ilişkin sorduğu soruyu Adil Karaismailoğlu, "En geç temmuz ayı içinde tamamen açılacak. Daha önce de olabilir" şeklinde yanıtladı.

2023'te demir yolu oranı yüzde 60'a ulaşacak! 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!


Geri Dön