20 / 04 / 2024

istanbul demiryolu projeleri

istanbul demiryolu projeleri

2017'de devreye girecek YHT hattıyla Ankara-Sivas arası 10 saatten 2 saate, İstanbul-Sivas da 5 saate inecek. 'Demir ağ' 17 ili kapsayacak..

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

İstanbul-Edirne demiryolu hattı projesi meclis gündeminde!

İstanbul-Edirne demiryolu hattı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesinin ÇED toplantısına tepki!

TCDD tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi’nin ÇED toplantısında, vatandaşlar projeye karşı tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Demiryolu Hattı için evler mi yıkılacak?

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı bu hafta Iğdır’daydı. Doğu sınırımızın en uzak ili olan Iğdır, İstanbul’dan Karaçiye uzanacak olan demiryolu projesi ile ticarette atağa kalkacak.

3. Demiryolu Fuarı bugün İstanbul'da açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) 6 Mart 2013 Perşembe günü saat 11.00'de açılacağını bildirdi...

TOKİ istanbul, Ankara, Adana, Samsun Diyarbakır, Gaziantep'te 108 işyeri satacak!

TOKİ, yeni yıla işyeri ve konut satışlarıyla girecek, idare, aralarında istanbul, Ankara, Adana, Samsun Diyarbakır, Gaziantep'in de bulunduğu 23 ilde 108 işyeri ve bir konutu acık artırmayla satısa cıkaracak.

Kemalpaşa OSB Demiryolu Bağlantı Projesi'nin yüzde 91'i tamamlandı!

Vali Toprak, projenin 27 Şubat 2007'de temelinin atıldığını Turgutlu ilçesi Çobanhisar'daki demiryolu hattını Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlayacak demiryolunun toplamda 27 bin 830 metre uzunluğunda bir bağlantı yolu olduğunu belirtti.

Beşkent GYO İstanbul Sultanbeyli'de konut projesi yapacak!

Beşkent istanbul' da konut projesi yapacak Van' da halen devam eden konut inşaatı bulunan Beşkent GYO, önümüzdeki yıl da İstanbul Sultanbeyli' de konut inşaatına başlayacak.

istanbul demiryolu projeleri Haberi

istanbul demiryolu projeleri

Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 10 saatten 2 saate, İstanbul-Sivas arasını ise 5 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren (YHT)  hattı 2017’de hayata geçecek. Dünya Gazetesi’ndeki habere göre , projenin hizmete girmesiyle mevcut demiryolunun uzunluğu 405 kilometreye düşecek. Proje bittiğinde Ankara- İzmir arasında demiryolu ile seyahat 14 saatten 3 saat 30 dakikaya inecek. Bilecik- Bursa, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu ve Konya-Karaman, Sivas-Erzincan hatlarla kısa vadede ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 17 il yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine...