28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geçen Mart'ta Halkalı-Ispartakule arasındaki Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'nın inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin temini ve yapımı işi için kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri için yeterli tecrübeye sahip adayları teklif sunmaları için ön yeterlik başvurusuna çağırdı. 

Kanal İstanbul un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu nda son dakika! 

Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği belirlenenler, şartnamede belirtilen kriterlere göre sıralandı ve teklif vermeye davet edileceklerdi. Davet edilecek isteklilerin katılımıyla “belli istekliler arasında” ihale yapılacaktı. Ön yeterlilik değerlendirmesi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde 19 Nisan 2022'de gerçekleştirilecekti. 

Bir süredir “değerlendirme” aşamasında olan ihalenin 19 Temmuz tarihi itibarıyla iptal edildiği açıklandı. İhaleyi düzenleyen kurum, iptal gerekçesini, “İhaledeki teknik ve idari şartnamenin yeniden düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması” şeklinde belirtti. 

İşte Halkalı-Ispartakule arasındaki Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'nın inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin temini ve yapımı işi ihalesine ilişkin tüm ayrıntılar...


Geri Dön