16 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un maliyeti değişti mi? Bakan Karaismailoğlu'ndan son dakika açıklaması!

Kanal İstanbul'un maliyeti değişti mi? Bakan Karaismailoğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un maliyeti ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, The  Ankara  Otel'de gerçekleştirilen iftar programında ulaştırma muhabirleriyle bir araya geldi. Karaismailoğlu programda ulaşım yatırımları yanı sıra çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile de ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un öneminin daha da arttığına değinen Bakan Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un tamamen alternatif bir su yolu olarak projelendirildiğini dile getirdi.

Kanal İstanbul un maliyeti değişti mi? Bakan Karaismailoğlu ndan son dakika açıklaması!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili son duruma da değinen Bakan Adil Karaismailoğlu:  "Projede ulaşım yollarımıza başladık, kara yolları ve demir yollarındaki çalışmalarımız başladı. Ulaşım ihtiyaçlarının alternatiflerini sunduktan sonra kazı işlemine başlayacağız. Kanal İstanbul uzun soluklu, maliyeti yüksek bir proje. Özellikle genel bütçeye yük olmadan projeyi yapmak için de finansal modellerde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orada da ciddi bir gelişme olacak." dedi.
 

Peki Kanal İstanbul'un maliyeti arttı mı? İşte o sorunun yanıtı...


Geri Dön