25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; ihale konusu iş çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arası Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattının altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin kurulumu işleri ile ilgili tüm kontrollük, danışmanlık hizmetleri işlerinin gerçekleştirileceği duyurulmuştu. İşin süresi başlama tarihinden itibaren 50 ay şeklinde açıklandı. 

Kanal İstanbul un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu nda son dakika! 

Ön yeterlik değerlendirmesine katılabilme şartları arasında; 7 milyon TL'den az olmamak kaydıyla, bankalarda kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama olmayan, mevduatı gösteren banka referans mektubu  bulunuyordu. Yapıma ilişkin danışmanlık hizmet işlerinde son 15 yıl içinde 32 milyon Türk Lirası bedelinden az olmamak şartıyla ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimi belirten belge de talep ediliyordu. 

Kanal İstanbul un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu nda son dakika!

Bakanlık, danışmanlık hizmeti alacağı demiryolu hattının inşaatı için 2021 Haziran'da pazarlık usulü ile “ivedi” ihale gerçekleştirmişti. İhaleyi 3 milyar 111 milyon 362 bin Türk Lirası tutarındaki teklifi veren Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı iş ortaklığı kazanmıştı. Fakat, ihale Danıştay 13. Daire tarafından hukuka aykırı görüldü ve iptal edildi. İhalede gerekli açıklık ve rekabetin sağlanamadığına ve ivelik şartını taşımadığına vurgu yapıldı. 

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Çılgın proje rafa mı kaldırılıyor? 

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!


Geri Dön