27 / 04 / 2024

Ülker 2014 satın almaları

Ülker 2014 satın almaları

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits ’i satın aldı. 3 milyar dolarlık işlemle Türkiye tarihinin en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşti

Evko İnşaat Grubu, Meot Yapı'yı satın aldı!

MEOT Yapı AŞ’yi uzun süren görüşmelerin sonunda 2014 yılının son günlerinde satın alarak EVKO İnşaat Grubu adı altında kurumsal genişleme ve marka büyümesi yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Almanya'da en çok Çinliler gayrimenkul satın alıyor!

Alman Federal İstatistik Dairesi 2014 yılı içinde Almanya’da en çok mülk satın alanların başında Çinlilerin geldiğini açıkladı. Almanya’da emlak satanlar arasında Güney Koreliler ve Singapurluların da yer aldığı belirtildi.

Müşfik Cantekinler: Birleşme ve satın almaya yerli yatırımcılar damga vurdu!

Ernst&Young (E&Y) Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2014'te Türkiye'de birleşme ve satın almada ağırlıklı kamuda olmak üzere, yerli yatırımcı işlemleriyle hacmin 22 milyar dolara yaklaştığını açıkladı.

Emlak Konut 2014 satış hedeflerini tutturdu!

Emlak Konut 2014 satış hedeflerini tutturdu. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılı satış hedeflerini de tutturarak 2014 yılını satış konusunda yüksek performans ile kapadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 1.1 milyar liralık arazi satın aldı!

Yatırım ve projelerini gerçekleştirebilmek için çoğu zaman “arazi satın almak” zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 147 milyon liralık kamulaştırma yaptı. Toplam kamulaştırma bedeli ise 1.1 milyar liraya ulaştı.

Siemens 1 milyar euroluk satın alma hedefliyor!

Türkiye'deki yatırımlarını artıran teknoloji firması Siemens, 2014 mali yılında Türkiye'den 700 milyon euroluk satın alma gerçekleştirdi. Şirket, 2020 yılına kadar Türkiye'den 1 milyar euroluk satın alma hedefliyor.

Siemens satın alma hedefini 1 milyar Euro'ya çıkardı!

Şirket, pazardaki ciro artışına paralel 2014 mali yılında Türkiye’den toplam 700 milyon euroluk satın alma gerçekleştirdi. 2020 yılında satın alma hedefini 1 milyar euroya çıkaran Siemens Global, Türkiye’yi 30 lider ülkeden biri olarak seçti.

Ülker İngiliz devi United Biscuits'i satın aldı!

Ülker İngiliz devi United Biscuits'i satın aldı. Satın almanın 3 milyar dolar karşılığında gerçekleştiği ifade ediliyor. Böylece Türkiye tarihinin şimdiye kadar ki en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşmiş oldu.

Ülker United Biscuits’i satın alarak dünyanın üçüncü büyüğü oldu!

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits ’i satın aldı. 3 milyar dolarlık işlemle Türkiye tarihinin en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşti

Yıldız Holding, United Biscuits'i satın aldı, dünya 3.'sü oldu!

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın aldı. Yıldız Holding, bu hamleyle dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldi.

MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nın ilk iki gününde bin takım tezgahı satıldı!

MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nın ilk iki gününde bin takım tezgahı satıldı. MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nın ilk iki gününde 1000 takım tezgahı satılırken, 250 bin TL’lik iş hacmine ulaşıldı.

Gelibolu tarihi alan başkanlığı satın alma ve ihale yönetmeliği!

Gelibolu tarihi alan başkanlığı satın alma ve ihale usul ve esaslar hakkında yönetmelik 10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Gelibolu tarihi alan başkanlığı satın alma ve ihale yönetmeliği..

Türkiye'de 145 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti!

EY Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2014'ün ilk yarısında Türkiye'de toplam 145 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştiğini, değeri açıklanan işlemlerin toplam hacminin ise 9,9 milyar dolar olduğunu söyledi...

Ülker 2014 satın almaları Haberi

Ülker 2014 satın almaları


Türk bisküvi devi Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, yeni bir dünya devini daha bünyesine kattı. Yıldız Holding'den yapılan yazılı açıklamada, bir süredir satışta olan İngiliz bisküvi ve atıştırmalık şirketi United Biscuits ile alım anlaşması imzalandığı bildirildi.


Yıldız Holding'in açıklamasında satın almanın mali değerine ilişkin bir bilgi yer almadı. Ancak konuya yakın bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Yıldız Holding United Biscuits'i şirketin borçları dahil 2 milyar sterlinin (3 milyar dolar) üzerinde bir tutara satın aldı.


Holding'den yapılan açıklamaya göre; Blackstone ve PAI özel sermaye fonlarının sahip olduğu United Biscuits’in satın alınması sürecinde Yıldız Holding’e HSBC ve Ünlü&Co şirketleri aracılık etti. Deloitte, süreçte Yıldız Holding’e mali danışmanlık hizmeti verirken, Linklaters ve YükselKarkınKüçük şirketleri de hukuki danışmanlık sağladı.


Dünyanın üçüncü büyük bisküvi üreticisi oldu


Açıklamada,...