19 / 04 / 2024

Uludağda turistik yerler

Uludağda turistik yerler

Uludağ'da sezonun 19 Aralık 'ta açılıp 20 Mart'ta kapatılmasına turizm seyahat acenteleri sert tepkili. Turizmciler, kar yağışlarının başlaması nedeniyle sezonun bir an önce açılmasını istiyor.

İstanbul hakkında bilmeniz gerekenler! İstanbul’un kaç ilçesi var? İstanbul’da gezilecek yerler nereler?

İstanbul, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. İstanbul, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış büyüleyici şehir bir tarihi yapısı olan ve bugün Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatının merkezi durumundadır. 

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!

Akfen GYO Bursa Uludağ'da 2500 m2 alan üzerinde kurulu otelin  portföyüne ekliyor. Yenilerek kapasitesi artırılacak otele üst kullanım için 17 milyon 510 bin değer biçildi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Faruk Çelik’in oğluna ait Uludağ'daki dağ evinin kaçak olduğu iddiası!

AKP'li eski bakan Faruk Çelik'in oğlu Enes Çelik'in üzerine kayıtlı Bursa Uludağ eteklerinde yer alan Alaçam köyündeki dağ evinin 31 Aralık 2017'den sonra yapılmış olmasına rağmen 2018'de yapı kayıt belgesi alındığı, CİMER'e yapılan şikayetle belirlendi.

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Doğa harikası ormanlara yasak olmasına rağmen Uludağ, betona boğuldu. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde duruyor.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

İstanbul'da turistik bölgelerde mesken imarı iptal edilmeli!

Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’nin gerek doğa gerek tarih gerekse kültür bakımından turizmde açık ara farkla birinci olması gerektine vurgu yaparak, turizm ile ilgili tavsiyelerini açıkladı...

Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler sit alanı ilan edildi!

 Isparta, Antalya ve Burdur illerinde yer alan bazı bölgeler, 1 ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Aya Turistik Hizmetler ve Otelcilik Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aya Turistik Hizmetler ve Otelcilik Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Hazal Akgün tarafından kuruldu. 

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Uludağda turistik yerler Haberi

Uludağda turistik yerler

Yılın her ayı turizmin hizmetinde olması gerektiği konuşulan Uludağ'ın en çok gündeme gelen ayağı kış turizmi. Kar yağışının başlamasıyla beraber sezonun erken açılması beklentileri de arttı. Turizm acenteleri bugün itibariyle kış sezonunun açılması gerektiğini belirtirken, 19 Aralık tarihinin çok geç olduğunu savunuyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, otelcilerden aldıkları bilgiye göre Uludağ'dan sezonun 19 Aralık'ta sezonu açılıp 20 Mart'ta kapatılacağını belirterek, "Aslında Uludağ'da 10 günden buyana fevkalade bir kar var. Turizm seyahat acenteleri özellikle Uludağ'a rezervasyonlarını yapmaya başladılar. Aralık ayında yüzde 50'nin üzerinde bir doluluk oranlarımız var" dedi. 


BAKKAL DÜKKANI İŞLETMİYORUZ 

"Burası dükkan değil, sabah açacaksın, akşama kapatacaksın. Böyle bir dünya yok" diyen Akkuş; Uludağ'ı, Bursa'yı pazarlarken, turist getirmeye çalışırken, ülke ekonomisinin açığını...