25 / 04 / 2024

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Doğa harikası ormanlara yasak olmasına rağmen Uludağ, betona boğuldu. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde duruyor.



Bursa'da sözde doğa severler bağ evi adı altında Uludağ'da kaçak yapılar inşa ediliyor. Sabah'tan Tuna Çam'ın haberine göre; doğa harikası ormanlara yasak olması karşısında beton yapılar yapmakla yetinmeyen vatandaşlar bir de kale duvarından sonra taş duvarlar ördü. Belediyenin yıkımının ardından deprem bölgesinden sonra Uludağ'da temiz hava almaya gelenler moloz yığınları arasında dolaşıyor. 

Uludağ'ın en gözde yerleri arasında yer alan ve binlerce vatandaşın temiz hava almak için geldiği Dolu Baba bölgesinde yasağa karşı bazı vatandaşlar tek kat ya da 2 katlı evler inşa ediyor. Beton yapıların üstünü ahşap kaplayarak kamufle edenler, köylülerden aldıkları tarlalar ile ormanı talan ediyorlar. Asırlık çam ağaçlarını kesip aldıkları arsaları genişletenler, bir de taş duvar örmeyi ihmal etmiyorlar. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde bulunuyor.

 


Geri Dön