26 / 04 / 2024

Uludağ'da turizm acenteleri sezonun 19 Aralık'tan önce açılmasını istiyor!

Uludağ'da turizm acenteleri sezonun 19 Aralık'tan önce açılmasını istiyor!

Uludağ'da sezonun 19 Aralık 'ta açılıp 20 Mart'ta kapatılmasına turizm seyahat acenteleri sert tepkili. Turizmciler, kar yağışlarının başlaması nedeniyle sezonun bir an önce açılmasını istiyor.



Yılın her ayı turizmin hizmetinde olması gerektiği konuşulan Uludağ'ın en çok gündeme gelen ayağı kış turizmi. Kar yağışının başlamasıyla beraber sezonun erken açılması beklentileri de arttı. Turizm acenteleri bugün itibariyle kış sezonunun açılması gerektiğini belirtirken, 19 Aralık tarihinin çok geç olduğunu savunuyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, otelcilerden aldıkları bilgiye göre Uludağ'dan sezonun 19 Aralık'ta sezonu açılıp 20 Mart'ta kapatılacağını belirterek, "Aslında Uludağ'da 10 günden buyana fevkalade bir kar var. Turizm seyahat acenteleri özellikle Uludağ'a rezervasyonlarını yapmaya başladılar. Aralık ayında yüzde 50'nin üzerinde bir doluluk oranlarımız var" dedi. 


BAKKAL DÜKKANI İŞLETMİYORUZ 

"Burası dükkan değil, sabah açacaksın, akşama kapatacaksın. Böyle bir dünya yok" diyen Akkuş; Uludağ'ı, Bursa'yı pazarlarken, turist getirmeye çalışırken, ülke ekonomisinin açığını turizmden kapatmaya çalışırken, birilerinin engeline maruz kaldıklarını ileri sürdü. Akkuş, "Bursa Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum, Uludağ'a sahip çıkalım. 


Uludağ'da sadece kayak üzerine kış sezonunda değerlendiriliyor, başka amaçla kullanılmıyor. Bu konuyu TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'a da ileteceğim, Orman ve Turizm Bakanları ile görüştürmeler yapıp Uludağ'da dört mevsim turizm yapılması için çalışacağız. Eskiden tüm futbol takımlarının kamp yeri Uludağ'dı. Şimdi bırakın Süper Lig takımlarını, Bursaspor dahil Uludağ'a kamp yapmaya çıkmıyor" diye konuştu. 


KIZAK KEYFİ 

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezi 'Beyaz cennet' Uludağ'da, oteller sezon hazırlığını tamamladı. Kar yağışına rağmen pistler kayak kapacak hale gelmediği için telesiyejler çalıştırılmadı. Hafta sonu tatilini Uludağ'a çıkarak geçiren günübirlikçiler, kar keyfini saati 20 liraya kızak yaparak çıkardı. 


Uludağ'da hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğünü belirten meteoroloji yetkilileri, 2 gün içinden yeniden kâr yağışı beklediklerini söyledi. Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetre. 

Posta Bursa


Geri Dön