23 / 04 / 2024

Ulusal İtfaiye Sempozyumu istanbul

Ulusal İtfaiye Sempozyumu istanbul

TOKİ 60 şehirde 193 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini söyleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, konut projelerinde yangınlara karşı dirençli malzeme kullandıklarını belirtti.

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı için geri sayım başladı!

ÇATIDER tarafından 2002 yılından bu yana 8 kez düzenlenen ve kapsamlı içeriği ile ‘referans’ olarak kabul edilen Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu, artık çok daha güçlü bir yapıyla ‘konferansa’ dönüşüyor.

4. Ulusal Mimari Koruma Sempozyumu 22 Eylül'de!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 22-23 Eylül 2017 tarihlerinde yapılması planlanan 4. Ulusal Mimari Koruma ve Uygulamaları Sempozyumunun hazırlık çalışmaları için ön toplantı yapıldı.

8. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu gerçekleşti!

ÇATIDER tarafından, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen “8. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu” gerçekleşti. Sempozyumda, sektördeki gelişmelere ve akademik çalışmalara yer verildi.

1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu Samsun'da gerçekleştirildi!

Türkiye’de ilk defa “1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu” Samsun’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Samsun Valisi İbrahim Şahin de katıldı...

12 bin imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporu tamamlandı!

"Ulusal Heyelan Sempozyumu"na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı " Ülkemiz genelinde yaklaşık 12 bin imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporunu tamamladık ve onayladık." dedi.

TOKİ heyeti Fas'ta Gayrimenkul Sempozyumu'na katıldı!

Fas'ta düzenlenen "Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu"na katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut, "Devletlerin gayrimenkul politikası yeterli konut hakkına dayalı olması gerekir" dedi. İşte Bulut'un açıklamaları...

4. Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu 6 Mayıs'ta başlıyor!

Seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan’ın, altın sponsor olarak destek verdiği, bu sene dördüncüsü düzenlenen Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu 26 Ocak'ta başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacıyla “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” düzenliyor. 2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu 26 Ocak'ta başlayacak!

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı hazırlanıyor!

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planının hazırlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş arasında 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Ankara’da bir protokol imzalandı.

2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu 25-29 Ocak'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından 25 - 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’da “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Ahmet Şuyun: Ulusal Çelik Yapı Ödülü'ne layık görüldük!

Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şuyun: Kaliteye attığımız imzaların haklı gururunu yaşıyoruz. Son olarak, Kosova Priştina Havalimanı işinde, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından "Ulusal Çelik Yapı Ödülü"ne layık görüldük.

Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülleri sahibini buldu!

Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen 15. Yapısal Çelik Günü’nde Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülleri de verildi. Bu yıl ödülü almak için 11 proje yarıştı.

TRANSİST Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı başlıyor!

İstanbul’da 143 yıldır toplu ulaşımın tek adresi olan İETT, bu yıl Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın yedincisini düzenliyor. İETT, nostaljik otobüsleri, bu fuarda görücüye çıkaracak.

Ulusal İtfaiye Sempozyumu istanbul Haberi

Ulusal İtfaiye Sempozyumu istanbul

İstanbul’da gerçekleştirilen Ulusal İtfaiye Sempozyumu’na katılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, “Türkiye’nin en büyük konut üreticisi olarak, özellikle “can güvenliği” temelinde gerek yapısal gerek işlevsel boyutta bir planlama ile ilerliyoruz” dedi.

Konut projelerinde yangınlara karşı dirençli malzeme kullandıklarını söyleyen Özçelik, “Yangınlar büyük ölçüde plastik, poliüretan ve polistren gibi yanıcı malzemelerden kaynaklandığı için, ürün kullanımında hassasiyet gösteriyoruz.   İdaremiz tarafından inşa edilen yapılarda yangının dış cephelerde yürümemesi için yangına dayanıklı dış cephe malzemeleri kullanıyoruz” diye konuştu.

“Şehirlerimizi geleceğe taşımak için, “insan ve mekan” ekseninde fiziki ve sosyal alanlardaki tüm unsurları çok boyutlu olarak ele alıyoruz; yaşam alanlarımızı daha güvenli ve konforlu hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuşan Özçelik sözlerine şu şekilde devam etti:  “Nüfus artışı, göçler ve kentsel yenileme...