20 / 04 / 2024

Uluslararası Afet Ekonomisi Sempozyumu

Uluslararası Afet Ekonomisi Sempozyumu

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Van'da 17 bini aşkın konutun altyapı, sosyal donatılar, üst yapı ve yol çalışmalarının tamamlandığını söyledi...

Japon afet teknolojisi Türkiye’ye geliyor!

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın Türkiye Başkanı Takehiro Yasui, Türkiye'de afet yönetimi konusunda AFAD, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliğinde birçok proje gerçekleştirdiklerini belirtti...

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

Ankara Uluslararası Fuar Alanı’nın inşaatı hızla devam ediyor!

Ankara ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlayacak Ankara Uluslararası Fuar Alanı’nın yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.İnşaat çalışmalarının yıl sonu tamamlanması planlanıyor. 

Türk inşaat sektörünün uluslararası etkinliği artıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. TMB Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda inşaat sektörü, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, uluslararası pazarlardaki durum ve Türkiye ekonomisi konuşuldu.

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Türk Akımı'nda Türkiye hub vizyonunu geliştirmeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin doğal bir gaz merkezi (hub) olduğunu ancak yapısal eksiklerinin giderilmesi gerektiğini anlattı.

5. Uluslararası Deprem Sempozyomu Kocaeli'de yapılacak!

5. Uluslararası Deprem Sempozyumu, “Afet ve Risk Yönetimi”, “Kentsel Dönüşüm”, “Yapı Güvenliği” gibi konuların yanında Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Yer Bilimleri, Tıp Bilimleri gibi akademisyen ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilece

İstanbul Türkiye ekonomisi için itici güç!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Mâliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul’un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, “İstanbul Türkiye ekonomisi için itici bir güç" dedi.

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması için her şey hazır!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması için her şey hazır. İFM, Türkiye ekonomisi için son derece önem arz eden stratejik bir yatırımdır” dedi.

Türkiye'nin 7 yıllık gazı hazır!

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Seçilmiş Başkan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yedi yıllık tüketime denk gelen kaya gazı potansiyeli olduğunu bildirdi

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) 14. Avrupa Konferansı Roma’da başladı!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) 14. Avrupa Konferansı Roma’da başladı. Üç gün sürecek konferansın ilk gününde Avrupa Komisyonu’nun 2011 yılı sonunda kabul ettiği “2050 Enerji Yol Haritası” masaya yatırıldı...

Enerji Ekonomisi Birliği Başkanlığı’na Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu getirildi!

Dünya üzerinde 100’ü aşkın ülkenin içinde yer aldığı Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği ( IAEE ) Başkanlığı’na, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu getirildi. Kumbaroğlu, 1 Ocak 2015’te görevi devir alacak.

Uluslararası Afet Ekonomisi Sempozyumu Haberi

Uluslararası Afet Ekonomisi Sempozyumu
Uluslararası Afet Ekonomisi Sempozyumu İstanbul'da başladı. Yaklaşık 20 ülkenin katılım sağladığı sempozyumda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Van'a şu ana kadar 5 milyara yakın harcama yaptıklarını ve orada 15 bine yakın konutu bir yıl içerisinde tamamladıklarını söyledi. Oktay, 17 bini aşkın konutun altyapı, sosyal donatıları ve üst yapısını tamamladıklarını ifade...