24 / 04 / 2024

Japon afet teknolojisi Türkiye’ye geliyor!

Japon afet teknolojisi Türkiye’ye geliyor!

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın Türkiye Başkanı Takehiro Yasui, Türkiye'de afet yönetimi konusunda AFAD, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliğinde birçok proje gerçekleştirdiklerini belirtti...



Deprem konusundaki teknolojik birikimi ile dikkat çeken Japonya'nın Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) "Japon Teknolojisinin Yaygınlaştırılması Programı" kapsamında, binaların depreme karşı sismik güçlendirilmesi konusunda çok önemli adımlar atılıyor. 

Sabah'tan Betül Usta'nın haberine göre; Japonya'nın afet teknolojisini Türkiye'ye transfer edecek proje ile 10 bin civarında okulun sismik güçlendirilmesi öngörülüyor. Teknoloji transferini de kapsayan proje ile metodun ana malzemesi olan 'Disk Ankrajları' Türkiye'de tasarlanıp, üretilebilecek. 

JICA Türkiye Başkanı Takehiro Yasui, Türkiye'de afet yönetimi konusunda AFAD, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliğinde birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şimdiye kadar 157 bin 643 kişiye 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' verildiğini hatırlatan Yasui, nihai hedeflerinin ilköğretim öğrencilerine afet bilincini aşılamak için 'afet Yönetimi' dersinin müfredeta sokulması olduğunu söyledi. 

Zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 51.7!
 


Geri Dön