28 / 03 / 2024

Uluslararası İşbirliği Platformu zirve

Uluslararası İşbirliği Platformu zirve

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

TESK ile Şekerbank'tan esnaf için iş birliği!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Şekerbank, "Kapımız Esnafa Açık" platformu kapsamında esnaf ve sanatkarların nakit ihtiyacını ilave avantajlar sağlayarak karşılamak üzere iş birliği yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Gayrimenkule ilgi artacak!

9. Boğaziçi Zirvesi, Uluslararası İş Birliği Platformu'nda konuşan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, KONUTDER Başkanı Altan Elmas ve Ege Yapı Başkanı İnanç Kabadayı sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Faizlerin düşmesiyle birlikte gayrimenkule ilgi artacak!

Uluslararası İş Birliği Platformu tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde düzenlenen 9. Boğaziçi Zirvesi gerçekleştirildi...

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Endeksa ve Realty World Türkiye'den işbirliği!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com ile dünyanın önde gelen gayrimenkul franchise şirketlerinden Realty World Türkiye işbirliği gerçekleştirdi..

Yang Huiyan, Türkiye'ye gayrimenkul yatırımı yapacak!

Çin’in en zengin kadınlarından Country Garden Holdings’in patronu Yang Huiyan kasımda Türkiye’ye geliyor. Uluslararası İşbirliği Platformu’nun düzenlediği Boğaziçi Zirvesi’ne katılacak Huiyan, İstanbul’da yatırım için de proje araştırıyor.

Engaranti Gayrimenkul ile Denizbank arasında işbirliği imzalandı!

Ansa Yatırım Holding, bağlı ortaklılığı Engaranti Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. ile Denizbank arasında işbirliği sözleşmesi imzalanması hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

AVM'lerde dövizle kiralamaya düzenleme yapılabilir!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi" başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında AVM'lerin kira sorununa da değindi..

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 15 Temmuz çağrısına yanıt!

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, hemen harekete geçen ve üye olduğu uluslararası kuruluşlar ve yabancı misyon temsilciliklerine mektup gönderen ve destek çağrısında bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği’ne en üst düzeyde cevap geldi.

Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni kurdu!

HeidelbergCement Group’un uluslararası ticaret şirketi HC Trading’in CEO’su Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni (The World Cement Association) oluşturdu.

Trans-Hazar ulaştırma güzergahı birliği anlaşması imzalandı!

Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan demir yolu şirketleri, Trans-Hazar uluslararası ulaştırma güzergahı birliği oluşturulmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

Uluslararası İşbirliği Platformu zirve Haberi

Uluslararası İşbirliği Platformu zirve

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen ve AKŞAM Gazetesi’nin de sponsorları arasında olduğu 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan zirvenin teması ise “Küresel Rekabette MENA” olarak belirlendi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine ihracatının 11 kat artarak 4,7 milyar dolardan 51,8 milyar dolara yükseldiğini belirterek, “Bu rakamlar ve artış oranları çok çarpıcı, artık Türkiye ve MENA bölgesi ekonomileri bir daha hiç ayrılmamak üzere kenetlenmiş durumda” diye konuştu.


MENA’NIN ÜÇ KATINA ÇIKTI


SON 10 yılda MENA ülkelerinin Türkiye ihracatındaki payının neredeyse 3 kat arttığını aktan Büyükekşi, şöyle devam etti: İhracatçılarımız da bu...