26 / 04 / 2024

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....



'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen ve AKŞAM Gazetesi’nin de sponsorları arasında olduğu 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan zirvenin teması ise “Küresel Rekabette MENA” olarak belirlendi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine ihracatının 11 kat artarak 4,7 milyar dolardan 51,8 milyar dolara yükseldiğini belirterek, “Bu rakamlar ve artış oranları çok çarpıcı, artık Türkiye ve MENA bölgesi ekonomileri bir daha hiç ayrılmamak üzere kenetlenmiş durumda” diye konuştu.


MENA’NIN ÜÇ KATINA ÇIKTI


SON 10 yılda MENA ülkelerinin Türkiye ihracatındaki payının neredeyse 3 kat arttığını aktan Büyükekşi, şöyle devam etti: İhracatçılarımız da bu pazarlarda önemli bir gelişme hamlesi yapıyor. Mevcut pazarların yanında, alternatif pazarlara yönelerek pazarlarını çeşitlendiriyorlar. 


ÜRDÜN PRENSESİ ZİRVEYE GELİYOR


UİP İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin ise, Boğaziçi Zirvesi’nde çeşitli işbirliklerinin imzalarının da atılacağını belirterek kadınlar ve gençler için özel oturumlar yapılacağını da söyledi. Alkin, kadın oturumuna Ürdün Prensesi Sara Al-Faisal’ın da katılacağını ifade etti.


Esin Gedik/Akşam Gazetesi


Geri Dön