25 / 04 / 2024

4. Boğaziçi Zirvesi

4. Boğaziçi Zirvesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4. Boğaziçi Zirvesi’nin “Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm” konulu panelinde yaptığı konuşmada, 1 milyon 750 bin civarındaki riskli binada dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirtti...

Bülent Arınç: Müteahhitlerimiz Ortadoğu'da 69 milyar dolarlık proje yaptı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Four Seasons Hotel Bosphorus'da, "Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika" başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi'nin açılış yemeğinde konuşma yaptı...

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim'de Boğaziçi’nde!

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim 2017'de GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşiyor.

Suudi Arabistan’ın 2030 planı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşulacak!

90 ülkeden iş ve siyaset dünyasının katılacağı Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konusu Suudi Arabistan ve ülkenin 2030 yılı dönüşüm programı olacak.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Gayrimenkul Yarışması düzenliyor!

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü, 4-5-6 Kasım 2016 tarihlerinde eğitimlerin yapılacağı ve 25 Kasım'da sunum hazırlanacağı Gayrimenkul Yarışması düzenliyor..

Boğaziçi Akademik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Akademik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serdar Selamet ve Niyazi Selamet ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 4 Ağustos'ta Bahçelievler, Bahçelievler Mahallesi'nde kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi inşaat ekonomisi zirvesi 13 Ocak'ta!

13 Ocak Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan İnşaat Ekonomisi Zirvesi, Türkiye’de inşaat sektörü konusunda öncü bir etkinlik olma iddiasıyla yola çıkarak büyük isimleri bir araya getirecek.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Ekonomisi Zirvesi 13 Ocak'ta!

GYODER’in desteğiyle 13 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Ekonomisi Zirvesi, ‘İnşaat Sektörü'nün; geçmişi, bugünü ve geleceğiyle kapsamlıca incelemeyi amaçlıyor.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Uluslararası Müteahitlik Paneli yapıldı!

6. Boğaziçi Zirvesi’nde ele alınan, refah seviyesini artırmada önemli rol oynayan sektörlerden biri de inşaat oldu. Katılımcılar “Uluslararası Müteahitlik Paneli”nde sektörün refaha ulaşmadaki öneminden bahsetti.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Katar'daki yatırım fırsatları değerlendirilecek!

Bu yıl 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla ve "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenlenecek "6. Boğaziçi Zirvesi" 9-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

6. Boğaziçi Zirvesi Uluslararası Müteahitlik Paneli 9 Aralık'ta!

Türkiye’nin yanı sıra, 80 farklı ülkenin iş ve siyaset dünyasını bir araya getiren 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl 9-11 Aralık tarihleri arasında “Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah” temasıyla düzenleniyor.

1996 yılında Boğaziçi Koru Evleri'ndeki konutlar 2.500 dolar peşinatla satılıyormuş!

1996 yılında Sarıyer Boğaziçi Koru Evleri'ndeki 157 metrekareden 257 metrekareye kadar değişen 4 tip daire, 2 bin 500 dolardan (217 milyon 500 bin lira) başlayan peşinatla satılıyormuş.

1995 yılında Boğaziçi Malikaneleri'nde 4.500.000.000 liraya malikane!

Reşat Altın'ın 3 milyon 900 bin liraya satıldığı 1995 yılında, Sinpaş'ın Sarıyer'de inşa ettiği Boğaziçi Malikaneleri satışa sunulmuş. 135 metrekare büyüklüğündeki daireler bin 153 adet altın parasına, 4.5 milyara satılıyormuş.

1988 yılında 3. Boğaziçi Köprüsü yapımına 4 firma talip olmuş!

1988 yılında İstanbul Belediyesi'nin Bağlarbaşı ve Ortaköy arasında yaptıracağı 3. Boğaziçi Köprüsü'nün yapımına 4 firma talip olmuş. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılacak köprüye en uygun teklifi 171 milyon dolarla STFA Grubu vermiş.

4. Boğaziçi Zirvesi Haberi

4. Boğaziçi Zirvesi


Başkan Kadir Topbaş, 4. Boğaziçi Zirvesi’nin “Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm” konulu panelinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika” başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi'nin “Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm” isimli panelin açış konuşmasını yaptı.


Dünyanın global bir köy haline geldiğini, dünyada yaşayan tüm insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “Eğer dünyada barış içinde yaşamak istiyorsak sadece kendi şehirlerimizin ve ülkemizin gelişmesi değil, dünyanın da paralel bir şekilde mutluluğa erişmesi ve gelişmesi gerekir” dedi.


Dünya nüfusunun yüzde 50’sinden fazlası şehirlerde yaşadığını ve bu oranın yüzde 60-70'lere kadar ulaşacağını vurgulayan Kadir Topbaş, şehirleşmeyle birlikte teknolojinin geliştiğini, şehirlerin inovasyon merkezi haline geldiğini anlatarak, şehirleşmenin artı ya da eksi yönde etkileri olabildiğini söyledi.


Kentlerin düzenli bir...