20 / 04 / 2024

Ümraniye Hekimbaşı 2B imar planı

Ümraniye Hekimbaşı 2B imar planı

Ümraniye'nin 2B kapsamındaki Kazım Karabekir, İnkılap ve Hekimbaşı Mahalleleri Nazım İmar Planı askıya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Ocak 2014'te onayladığı planda 2B ve konut alanlarına dair notlar var... İşte o plan ve hükümleri...

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

May İnşaat'tan Ümraniye Hekimbaşı'na 591 konutluk yeni proje geliyor! 

May İnşaat Ümraniye projesi için düğmeye bastı. Ümraniye Hekimbaşı'nda kentsel dönüşüm projesi olarak yükselecek olan projede 591 konut ve 28 dükkan yer alacak.

Ümraniye 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Kazım Karabekir, İnkılap ve Hekimbaşı, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu, Yeni Çamlıca ile Küçükbakkalköy Mevkii, 3327 ada, 1 ve 2 parseller 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Turizin Tesis Alanlarına ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye Hekimbaşı Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Hekimbaşı Mahallesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ümraniye Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Çamlıca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Yeni Çamlıca, Esenkent, Esenevler, Hekimbaşı, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Merkez Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye'ye 250 dönüm arazide spor köyü projesi geliyor!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'ye yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Hekimbaşı tarafında 250 dönüm arazi üzerinde 22 ayrı dalda spor yapılabilecek, 350-400 milyon liraya mal olacak bir spor köyü projesi var" dedi.

Ümraniye'de yıllık 220 bin TL'ye kiralık mesire alanı!

İstanbulluların nefes aldığı nadir yerlerden biri olan Ümraniye'de bulunan Hekimbaşı mesire alanı 10 yıllığına kiraya verilecek. Yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL olarak belirlenen ihale açık artırma usulüyle gerçekleşecek.

Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Ümraniye Belediyesi'ne ait olan Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor. Mesire alanı için yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL...

Ümraniye'deki imarlı yerler yeniden inşa edilecek!

2B arazilerinin bulunduğu mahallelerde önemli imar sorunlarının olduğunu söyleyen AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, ''Ümraniyemize yakışmayan bu imarlı yerlerimizi yeniden inşa edeceğiz'' dedi.

2B Barış Projesi'yle Ümraniye'nin tapu sorunu çözülecek!

Ümraniye'de imar, tapu ve mülkiyet sorunlarına ilişkin, Ataşehir Erdal Eren Kültür Merkezi'nde imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye Hekimbaşı - Topağacı - Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir - Elmalıkent - İnkılap Mahallelerinin bir kısmına ilişkin nazım imar planına itiraz planı askıya çıktı..

Ümraniyelilere 2B arazisi müjdesi!

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde yer alan Kazım Karabekir, Hekimbaşı, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Elmalıkent Mahallelerinin 1/1000 Uygulama İmar Planları İBB Meclisinden oy birliğiyle geçti.

Ümraniye Hekimbaşı 2B imar planı Haberi

Ümraniye Hekimbaşı 2B imar planı




Ümraniye İlçesi, 1/5000 ölçekli Hekimbaşı, Kazım Karabekir, İnkılap Mahalleleri Nazım İmar Planı'na 18. Madde uygulama sınırı ile buna ait lejant ve plan notlarının eklenmesine ilişkin plan tadilatı askıya çıktı. 





İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye 2B mahallelerinin 27691 dosya numaralı imar planını 17 Ocak 2014 tarihinde onayladı. 





Ümraniye'nin Kazım Karabekir, İnkılap ve Hekimbaşı Mahalleleri Nazım İmar Planı, 28 Mart 2014 tarihinde askıdan indirecek. İşte o plandan notlar; 






Plan Hükümleri 





1. Ümraniye ilçesi Kazım Karabekir, İnkılap ve Hekimbaşı Mahalleleri Nazım İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan hükümleri ve plan notları ile bir bütündür. 


2. Planda belirlenen Konut Düzenleme alanına sadece bu plan sınırları dahilinde ikamet eden ve barındığı binası tasfiye edilen kişilere 775 sayılı yasa hükümleri uyarınca tahsis yapılacaktır. 


3. 1/5000 ölçekli nazım...