20 / 04 / 2024

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi

Ebru sanatı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ( UNESCO ) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Türkiye’nin kültürel mirası olarak kaydedildi.

Beypazarı'nda UNESCO hazırlığı!

Tarihi ilçenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Seyitoğlu "Yaşayan insan hazinesi" kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracaklarını söyledi.

Isparta Davraz'da kentsel dönüşüme somut örnek!

Belediye, en büyük kentsel dönüşüm projesini Davraz'da başlatmak için anket yapmış ve ankette yüzde 65 'evet' çıkmıştı. Sonuçtan memnun olmayan Başkan Günaydın, Davraz sakinlerinin karşısına bu kez somut projeyle çıkacaklarını bildirdi.

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Ebru sanatı UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girdi!

Ebru sanatı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ( UNESCO ) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Türkiye’nin kültürel mirası olarak kaydedildi.

Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Taşınmaz mallar için emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, taşınmazın tapu değeri üzerinden vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Uygun olmayan demirler pazartesiden itibaren toplatılıyor!

Uygun olmayan demirler pazartesiden itibaren toplatılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “ Piyasada standartlara uygun olmayan demir varsa talimat vereceğim, pazartesiden itibaren toplatılacak” dedi.

İdris Güllüce: Standartlara uygun olmayan demirler toplanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “"Dün aldığım bir habere göre piyasaya sunulan demirlerde sıkıntı varmış. Piyasada standartlara uygun olmayan demir varsa talimat vereceğim, pazartesiden itibaren toplatılacak” dedi...

İdris Güllüce: Piyasada standartlara uygun olmayan demirler toplatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca organize edilen Şehir Kimliği Çalıştayı'nda “Piyasada standartlara uygun olmayan demir varsa talimat vereceğim, pazartesiden itibaren toplatılacak”dedi

Sertifikası olmayan işçi inşaatta çalışamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, dün açıklanan İş Güvenli Paketi ile ilgili " 2017’den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek " dedi.

Maden ihalelerine parası olmayan alınmayacak!

Hükümet, enerji alanında gündemden düşmeyen madenler ve HES’lerle ilgili yöntem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Enerji sektöründe hükümet tarafından hazırlanan yeni düzenlemelerle, yatırım yapacak parası olmayan işadamları, maden ihalelerine alınmayac

Ani Tarihi Kenti'nin, UNESCO listesine girmesi için çalışmalar hızlandırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars’ta bulunan ve Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti ’ nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Ani Tarihi Kenti UNESCO için hazırlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı...

Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi!

TEDAŞ’tan elektrik dağıtımını borçlarıyla birlikte devralan özel dağıtım şirketleri, ödenmemiş tek abonenin borcundan dolayı isim soyadı benzerliği olan bütün abonelere haciz gönderiyor. Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi...

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Haberi

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Paris’te yapılan UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi’nin 9. Toplantısı’nda Türkiye’nin bir başarı daha elde ettiğini ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki unsur sayısını 12’ye çıkardığını belirtti.


Türk Kahvesinden Sonra Ebru da Dünya Mirası

Geçen yıl mart ayında, ‘Ebru: Türk Kağıt Süsleme Sanatı’ hakkında başvuruda bulunmuştuk. Bu toplantıda ebrunun insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine alınması önerimiz kabul edildi. Ebruyla birlikte Türkiye adına temsil listesine kaydedilen unsur sayısı 12 oldu. Diğer başarımız da ebrunun dışında sunulan 46 dosya içerisinde bizim dosyamız en başarılı ilk 5 dosya arasında gösterildi.


Geçen yıl da Türk kahvesi kültürü ve geleneğini listeye sokmayı başarmıştık. Bugüne kadar Meddahlık, Mevlevi Sema Törenleri, Aşıklık Geleneği, Karagöz, Nevruz, Geleneksel Sohbet Toplantıları, Kırkpınar Yağlı Güreş...