26 / 04 / 2024

urfa turistik yerler

urfa turistik yerler

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın, çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamına bağlı olarak "bacasız sanayi" olarak nitelendirilen turizmde aldığı payın artması bekleniyor.

Şanlıurfa'daki kutsal mekanlar ziyaretçi akınına uğradı!

"Sabır timsali" olarak anılan Hz. Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği ve suyuyla hastalıktan şifa bulduğu kuyunun bulunduğu Eyyubiye ilçesindeki ''Sabır Makamı'' da vatandaşlardan uğrak yerlerinden birisi...

Resmi Gazete'de yayımlandı: 4 ildeki bazı yerler sanayi alanı ilan edildi!

Son dakika haberine göre, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki bazı yerler, sanayi alanı olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı bölgeler 1 ile 2'nci derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Şanlıurfa sokakları İtalya'nın turistik bölgelerine benzeyecek!

Şanlıurfa Belediyesi hazırladığı kültür projesiyle kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turistik bölgelerine benzer bir görüntüye kavuşturmayı planlıyor. Şanlıurfa Belediyesi, kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turizm bölgesindekiler gibi tasarlayacak.

Selanik otelleri ve turistik tesisler satışa çıkarıldı!

Ekonomik krizin pençesindeki Yunanistan'da turistik tesisler satışa çıkarılıyor. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) gönderdiği yazıda, ekonomik kriz nedeniyle satışa çıkarılan Selanik ve çevresindeki otellerin listesini açıkladı

Türk Kızılayı, Şanlıurfa'da gayrimenkul satıyor!

Türk Kızılayı, Şanlıurfa'da yer alan gayrimenkullerin satışını gerçekleştirecek

Kızılay'dan Şanlıurfa'da satılık 42 konut ve dükkan!

Türk Kızılayı Şanlıurfa'da mülktiyeti kendisine ait olan 39 konut, 2 dükkan ve 1 depo olmak üzere toplam 42 taşınmazını satışa çıkardı

Şanlıurfa Defterdarlığı'ndan satılık bağ! 2 milyon 715 bin TL'ye!

Şanlıurfa Defterdarlığı Merkez Karaköprü Köyü'ndeki 12.925 metrekare yüzölçümündeki bağ niteliğindeki taşınmazı satmak üzere ihale düzenledi

Doğuş Grubu Urfa'da ikinci eğitim kompleksini hayata geçiriyor!

Doğuş Holding ve Ayhan Şahenk Vakfı, ortaklaşa yapımını gerçekleştirdikleri Ayhan Şahenk Çok Programlı Lisesi ve Ayhan Şahenk Kız Öğrenci Yurdu'nun ardından, Şanlıurfa'da ikinci bir eğitim kompleksini daha hayata geçiriyor.

Şanlıurfa Karaköprü beldesindeki 3 taşınmazın pazarlık görüşmesi yapıldı!

Mülkiyeti Hazineye ait Şanlıurfa merkez, Karaköprü beldesindeki 3 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

Artvin Belediyesi turistik otel, düğün salonu ve AVM yaptıracak!

Artvin Belediye Başkanlığı mülkiyeti kendisine ait 6 bin 286 metrekare arsa üzerine turistik otel, düğün salonu, kapalı otopark ve alışveriş merkezi yaptıracak

urfa turistik yerler Haberi

urfa turistik yerler


İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın, çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamına bağlı olarak "bacasız sanayi" olarak nitelendirilen turizmde aldığı payın artması bekleniyor.


Yıllardır yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Projesi ile (GAP) her anlamda gelişme gösteriyor.


"GAP'ın başkenti" olarak nitelendirilen kentte, özellikle çözüm sürecinin ardından hakim olan huzur ve güven ortamı sayesinde turizm hareketliliği her geçen gün artıyor.


Kentte en fazla ilgiyi Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi görüyor. 


Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen ve geçmişi 12 bin 500 yıl öncesine dayanan Göbeklitepe kazı alanı özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle Harran ilçesi turistlerin uğrak noktalarının başında...