26 / 04 / 2024

ürk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu

ürk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu

Rusya Enerji Bakanı Novak, Türk Akımı Projesi'nin imzalanmasına ilişkin, "Bu tarihi bir anlaşma. Bunun gerçekleşmesi bizim ikili iş birliğimizin gelişmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Türk-İş'ten hükümete asgari ücret tepkisi!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili olarak AK Parti hükümetine tepki gösterdi.

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Fatih Altaylı'dan hükümete KYK kredileriyle ilgili flaş talep!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AK Parti hükümetine seslenerek KYK kredisini faizleriyle birlikte ödeyen vatandaşlar için çağrıda bulundu.

Hükümetten sürpriz af kararı! Kapsama kimler girecek af yasası ne zaman çıkacak?

Hükümet milyonlarca kişiyi kapsamına alması beklenen af çalışmasının haberini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini açıkladı.

Konya’daki Karatay Hükümet Konağı 23 milyon TL'ye ihale edildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yakıştı” ifadesi ile paylaştığı bir hükümet konağı 22 milyon 943 bin Türk Lirası'na ihale edildi. 

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rus hükümeti Türk Akımı yasa tasarısını onayladı!

Rus hükümetinin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

ürk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu Haberi

ürk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Türk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 14. Dönem Toplantısı'nda KEK protokolünü imzaladı.


Türkiye’nin Rusya için önemli bir partner olduğunu vurgulayan Novak, "Ağustos ayında ikili görüşmeler sırasında aşamalı olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi üzerine mutabakata varıldı. Öncelikli adımlar belirlendi. Durumlar analiz edildi. Liderlerimiz G20’de Çin’de görüşme fırsatı buldular. 10 Ekim’de ayrıca bir görüşme yaptılar. Orada net bir şekilde iki ülkenin ekonomik ilişkilerini yeniden normalleştirme ve üst düzeye çıkarma niyetlerini belirttiler.” ifadelerini kullandı.


"Türk şirketlerini, üretimlerini Rusya’da yapmaları için çağırıyoruz”

Nükleer alanda iş birliğine çok önem verdiklerini belirten Novak, "Türk Akımı Projesi imzalandı. Bu tarihi bir anlaşma. Bunun gerçekleşmesi bizim ikili iş birliğimizin gelişmesine yardımcı olacaktır.” ifadesini kullandı.


"Türk tarafının stratejik yatırımcı statüsünü...