26 / 04 / 2024

Urladaki res projesi iptal mi oldu

Urladaki res projesi iptal mi oldu

İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde, Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için ormanlık alanda ağaç kesimine gidilince protestolara başlayan köylüler için Danıştay'dan, köylüleri sevindiren çifte haber geldi

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

Silivri Çanta RES Projesi ve bağlantı yolları imar planı askıda!

Silivri Değirmenköy Mahallesi, Çanta RES Projesine İlave 2 Türbine (T20-T21) ve Bağlantı Yollarına İlişkin İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Silivri Yamaçtepe-2 RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Silivri İlçesi, Yamaçtepe-2 RES Projesi Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı..

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Çorum'da 22 milyon liralık RES yapılıyor!

Çorum Belediyesi tarafından 2013 yılından beri çalışmaları yürütülen Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Çorum Belediyesi ve ilgili firma yetkilileri ile protokol imzalandı.

Sarıtepe- Demirciler RES 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti!

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı.

Çeşme RES projesi için ÇED gerekli kararı!

Danıştay, doğal SİT alanı olması sebebiyle, Çeşme’de RES yapılacak alanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi.

Osmaniye Sarıtepe-Demirciler RES sisteme bağlandı!

Zorlu Enerji, Osmaniye'de bulunan 59 megavat gücündeki Sarıtepe-Demirciler RES'in sisteme bağlandığını duyurdu. Şirket, Osmaniye'deki RES'in, şirketin ikinci büyük projesi olduğunu belirtti.

Urladaki res projesi iptal mi oldu Haberi

Urladaki res projesi iptal mi oldu


İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde, Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için ormanlık alanda ağaç kesimine gidilince protestolara başlayan köylüler için Danıştay'dan, köylüleri sevindiren çifte haber geldi. Danıştay 14'ncü Dairesi, hem İzmir valiliğinden alınan "ÇED gerekli değildir" kararı için, hem de idare mahkemesinin, projeye karşı açılan itiraz davasındaki aldığı "red kararı" için yürütmeyi durdurma verdi. Köylülerin avukatı Hande Atay, bu kararla, bölgeye bir çivinin dahi artık çakılamayacağını...