25 / 04 / 2024

Uşak Ulu Cami restorasyon çalışmaları

Uşak Ulu Cami restorasyon çalışmaları

Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında baştan aşağı yenilendi.

TOKİ Uşak Karaağaç 729 konut ihalesi bugün!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ Uşak Merkez 729 konut ihalesi yarın!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ Uşak 729 konut ihalesi 1 Nisan'da!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 1 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Uşak Uluğbey başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak Uluğbey projesinde yer alan konutları bugün satışa çıkarıyor.

TOKİ Uşak 352 konut ihalesi yarın!

Uşak İli Karahallı İlçesi 352 Adet Konut, 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Uşak 352 konut ihalesi 9 Ekim'de!

Uşak İli Karahallı İlçesi 352 Adet Konut, 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Ekim'de saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Uşak'taki 10 milyon TL'lik caminin yapımı için seferberlik!

Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 10 milyon TL kaynak gelmesine rağmen yaklaşık 9 yıldır bitirilemeyen cami için seferberlik çağrısında bulundu.

Uşak Ulu Cami'ye 4 milyon TL'lik restorasyon!

Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında baştan aşağı yenilendi.

Uşak'ta 450 milyon liralık kentsel dönüşüm yapıldı!

Uşak'taki 450 milyon liralık kentsel dönüşümle bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı inşa edildi.

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü'nün cami iskelesi çöktü!

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü'nde inşaatı devam eden caminin iskelesi çöktü, 5 işçi enkaz altında kaldı. İnşaatta çalışan 5 işçi, iskelenin enkazı altında mahsur kaldı.

Uşak kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Uşak Belediyesi, TOKİ ile işbirliğinde yürüttüğü projede hergün bir aşama daha geçiyor. Yaklaşık 450 milyon TL maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacak.

Mardin Kızıltepe Ulu Cami restore edilecek!

AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ, Artuklular tarafından 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami ' nin restorasyon çalışmalarına 2015 yılında başlanacağını söyledi.

Uşak Ulu Cami restorasyon çalışmaları Haberi

Uşak Ulu Cami restorasyon çalışmaları


Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen ve iki yıl süren yenileme çalışmalarıyla aslına uygun restore edildi.

Anadolu Selçuklu ve ilk dönem Osmanlı mimarisinin karakteristik özelliklerini yansıtan Ulu Cami, 11 ayın sultanı Ramazan'da ibadete açıldı. 

Vakıflar Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezindeki caminin, iki yıl süren titiz bir çalışma sonucu restore edildiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, caminin temeli ve duvarlarındaki boşlukların enjeksiyon yöntemi ile doldurulduğunu ve kubbeyi tutan duvarların çelik bağlantılarla güçlendirildiğini söyleyen Aydın, "Kubbedeki kurşun kaplama tamamen yenilendi ve cami, fiziki olarak dirençli hale getirildi. Restorasyon çalışmalarında azami özeni gösterdik. Cami moloz taşlarla yapılmış, temeli 4,5 metre aşağıda. Temelin büyük bölümü açılarak yenilendi, su almasın...