29 / 03 / 2024

Uşak'ta 450 milyon liralık kentsel dönüşüm yapıldı!

Uşak'ta 450 milyon liralık kentsel dönüşüm yapıldı!

Uşak'taki 450 milyon liralık kentsel dönüşümle bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı inşa edildi.



Uşak'taki 450 milyon liralık kentsel dönüşüm tamamlandı. Daha önce tabakhane olarak kullanılan 430 bin metrekarelik alanda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi ile bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapıldı. Kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle evlerine kavuştu. Törene Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra Uşak Valisi Ahmet Okur, milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay,  TOKİ  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, protokol üyeleri ve hak sahipleri katıldı. Kura töreninde noter huzurunda yapılan çekilişle 1051 konuttan 698'i hak sahiplerine verildi. Hak sahibi vatandaşlar, konutlarına kavuşmanın büyük heyecanını yaşadı.


"Uşak örnek oldu"

2006'da başlanan projenin son dönemecine girildiğini ifade eden TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, "Uşak projemiz diğer illere örnek teşkil eden bir proje" diye konuştu. Uşak adına tarihi günlerden birini yaşadıklarını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, "Yeni bir kent merkezi inşa ediyoruz. Yeni belediye binamızı da bu alanın ortasına inşa edeceğiz. Defterdarlık binamız projenin içinde olacak. 1-2 yıl içinde bu binaların faaliyete geçmesiyle 'mecburiyet caddesi' diye tabir ettiğimiz kent merkezinden, yeni bir oluşumun merkezine geçmiş olacağız. Yeni sosyal alanları, geniş yolları ve ıslah olan Dokuzsele Deresi ile Türkiye'ye örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.


Sabah


Geri Dön