28 / 03 / 2024

YDA Group'dan 800 milyon liralık kentsel dönüşüm!

YDA Group'dan 800 milyon liralık kentsel dönüşüm!

YDA Group, Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atıyor. 800 milyon liralık bütçeyle, bin 855 konuta başlayan YDA Group'un Başkanı Arslan, "Proje bittiğinde en az yüzde 60 prim yapacak" dedi...



YDA Group, Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atıyor. 800 milyon liralık bütçeyle, bin 855 konuta başlayan YDA Group'un Başkanı Arslan, "Proje bittiğinde en az yüzde 60 prim yapacak" dedi. 


BUGÜNE kadar 25 milyon metrekarelik inşaat hayata geçiren YDA Group, Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attı. Toplam 800 milyon liralık yatırımla yapılan projede bin 855 konut bulunuyor. Projede, 6 ayda 600 ön talep toplandı. 


Resmi satış adedinin 100 konuta ulaştığını belirten YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Ankara'da dönüşüm İstanbul'dan çok önce başladı. 


Yenimahalle Belediyesi'yle birlikte bin 500 hak sahibiyle anlaştık. Kendi finansmanımızla bin 500 konutu yapıp teslim ettik. Şimdi de yolun karşı tarafındaki 133 bin metrekarelik arazi üzerinde Park Avenue projemize başladık. Markalı konutta çıtayı yükselttik" diye konuştu. Konut piyasasının Ankara'da İstanbul'dan farklı olduğunun altını çizen Arslan, "Ankara'da belli bir ödeme bandı bulunuyor. 

Piyasaya göre makul satış fiyatlarıyla çıktık. 


İstanbul'da metrekare fiyatı sorulur, Ankaralı ise gelir 'Daire ne kadar' der. Bu kalitede bir konut İstanbul'da en az 2 katı fiyata satılır" dedi. Projede 3+1 ve 4+1 konutların bulunduğunu söyleyen Arslan, şöyle konuştu: "3+1 dairelerin net alanı 134 metrekare. 

Fiyatları ise 340 bin liradan başlıyor. 4+1 daireler ise 152 metrekare büyüklüğünde. Fiyatları ise 410-560 bin lira arasında değişiyor." Projenin kentsel dönüşüm statüsünde bulunduğu için yüzde l'lik KDV avantajı olduğunu da anlatan Arslan, "Lansman fiyatlarından konut alan kazanacak. Proje, teslim edildiğinde en az yüzde 60 prim yapacak" dedi. 


Bu yılın son çeyreğinde Ankara'da 4 bin 500-5 bin konutluk yeni bir projeye daha başlayacaklarını vurgulayan Arslan, "İstanbul'da Zeytinburnu Belediyesi ile kentsel dönüşüme yönelik 400 konutluk bir proje yapacağız" diye konuştu. 


Ticari Hayat 




Geri Dön