28 / 03 / 2024

Uşak'taki 450 milyon liralık dönüşüm 2016'da tamamlanacak!

Uşak'taki 450 milyon liralık dönüşüm 2016'da tamamlanacak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 450 milyon liralık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2016 yılında tamamlanacağını söyledi.



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 2015 yılında yapılan çalışmalar ve projelerin son durumu hakkında açıklama yaptı. Cahan, yılı faydalı bir şekilde sonlandırdıklarını ve Uşak'ta değişimi başlattıklarını bildirdi. Ortak aklı önemseyen bir yapıda projelere yön verdiklerine değinen Cahan, "Bu kapsamda girilmedik sokak ve mahalle bırakmadık" ifadesini kullandı. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kente katkılarını anlatan Cahan, 5 "Proje yıllarca bitirilmemesi nedeniyle kentin kanayan bir yarası olmuştu. Biz göreve gelir gelmez önceliklerimizin arasına kentsel dönüşümü aldık" dedi. 


Habertürk Egeli



Haber 1 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 2015 yılında yapılan çalışmalar ve projelerin son durumu hakkında açıklama yaptı. Cahan, yılı faydalı bir şekilde sonlandırdıklarını ve Uşak'ta değişimi başlattıklarını bildirdi.


Ortak aklı önemseyen bir yapıda projelere yön verdiklerine değinen Cahan, "Bu kapsamda girilmedik sokak ve mahalle bırakmadık" ifadesini kullandı. Her mahalleye özel çalışmaların yanında kentin ufkunu değiştirecek çalışmalara ve sosyal projelere de önem verdiklerine değinen Cahan projelerini anlattı.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 2016 YILI MİLAT

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Uşak' a katkılarını anlatan Cahan, "Proje yıllarca bitirilmemesi nedeniyle kentin kanayan bir yarası olmuştu. Biz göreve gelir gelmez önceliklerimizin arasına kentsel dönüşümü aldık. Neticede ihalesini sağladığımız projede binalar yükseldi. Son haliyle bile kentimizin gelecekteki parlayan yıldızı olacağını gösteren projemiz 2016 yılında sona erecek. 430 bin metrekarede yaklaşık 450 milyon TL'lik projemiz ilimize ayrı bir hava katacak" dedi.


KENT PARK PROJESİ'NDE HER ŞEY YOLUNDA

Görevde oldukları kısa sürede Kent Park Projesi'ni de ihmal etmediklerini dile getiren Cahan, "Projemizde kısa sürede büyük yol kat ettik. Meteoroloji Müdürlüğü binasının yıkımının akabinde Adliye hizmet binasını yıktık. Yakın zamanda yeni yerlerinde hizmet verecek olan Besim Atalay Ortaokulu, Güzel Sanatlar Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi binaları da yıkılacak. Bu sayede projede büyük mesafe alacağız. Görev süremiz dolmadan yaklaşık 100 bin metrekarede güzel bir meydanı ilimize hediye edeceğiz" diye konuştu.


DOKUZSELE DERESİ ISLAH PROJESİ KENTİN GERDANLIĞI OLACAK

"Kentimizin gerdanlığı konumunda olan Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nde de her aşamayı ciddiyetle takip ettik. DSİ yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduk, bu sayede projenin ilimize yakışan bir durumda olmasını sağladık. Yaklaşık 30 milyon TL'lik projemiz 2016 yılında bitecek ve su tutar bir vaziyete olacak"


KARAAĞAÇ MAHALLE KONAĞI BİTTİ

"Her mahallede yapmayı planladığımız ve mahallelere ayrı bir hava katacak Karaağaç Mahalle Konağı'nı bitirdik. Konağımız mahallenin ihtiyaçlarını gözetmekle birlikte, mahallenin kültürel değerlerine de yön verecek bir özelliktedir"


KEMALÖZ PAZAR YERİ SONA ERDİ

"İlimizde bütün pazar yerlerinin yenilenmesi ve modern bir hale gelmesi gerekiyordu. Bazı mahallelerimizin de pazar yerleri ihtiyacı söz konusuydu. İşte biz bu konuda ilk adımı atarak Kemalöz Mahallesi'ne yakışan kentin en büyüğü olma özelliğine sahip olan pazar yerini bitirdik. Yakın bir zamanda Fatih Mahallesi'nde büyük ve modern bir pazar yeri inşa edeceğiz"


KAYAAĞIL'DA APARTLARI AÇTIK

"Günden güne popülaritesi artan ve beğeni kazanan Kayaağıl Termal Tesisleri'nde en büyük ihtiyaçlardan birisi olan apartların sayısını arttırdık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 24 apart hizmete girdi. Bunun yanında yakın zamanda bölgede aqua park, restoran ve market de hizmete başlayacak."


YÜKSEK GERİLİM HATLARINDA SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

"Yüksek gerilim hatları konusunda verdiğimiz sözü yerine getirdik. Özellikle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin en büyük sıkıntısı olan ve proje yapmanın önünde en büyük engel olan yüksek gerilim hatları kaldırıldı. Yakın zamanda bu çalışmayla beraber Cuma Pazarı yenilenecek ve yeni projeler bölgede can bulacak"


TRAFİKTE TEHLİKE SAÇAN NOKTALARA ÇÖZÜM BULDUK

"İlimizde kaza ve ölümlere neden olabilecek noktalar söz konusuydu. İzmir-  Ankara  karayolu üzerinde buluna kentimiz on binlerce aracın geçtiği bir konumda yer almaktadır. Bu nedenle hem kent içi trafiği rahatlatmak, hem yaralanma ve ölümlerin önüne geçmek, hem de şehirler arası trafiğin daha da sağlıklı akması için çalışmalar yaptık. Şu an Huzur Park civarında köprülü kavşak çalışmaları ilerliyor. Bunun yanında terminal ve stadyum kavşakları için battı çıktı projelerine yakında başlıyoruz. Şehit Mehmet Bozkuş Köprüsü bitiminde modern bir üst geçidimiz için çalışmalar başlıyor. Diğer yandan Halil Kaya Gedik Bulvarı'nda öğrencilerimiz için inşa ettiğimiz üst geçit bitmek üzere"


TAZİYE EVİ BİTTİ

"Aybey Mahallesi'nin en büyük talepleri arasında yer alan taziye evini de bitirdik. Yakın zamanda açılışını yapacağımız taziye evimiz bölgeye her anlamda katkı verecek. Bunun yanında Sarayaltı Mahallesi'nde de taziye evi yakın zamandaihale gerçekleştireceğiz ve yapım çalışmaları başlayacak"


ANA CADDELER ARTIK DAHA RAHAT

"İlimizin ana caddelerinin yollarında büyük sıkıntılar söz konusuydu. Ana caddelerimizdeki yolları sürekli bozuluyor ve günü kurtaran çalışmalar yapılıyordu. Biz bu konuda kalıcı çözümler sağlamak adına bütün çalışmaları tamamladık. Yollarımızı kaliteli ve modern bir hale getirdik. Zübeyde Hanım Caddesi, Nuri Şeker Caddesi, Kıbrıs Caddesi ve Fatih Caddesi gibi işlek caddeler daha güvenli ve konforlu oldu"


TARİHİ DOKUYA SAHİP ÇIKIYORUZ

"Uşak Belediyesi olarak tarihi dokuya da sahip çıktık. İlimizin yeni nesillerine kültürel mirasımızı bırakmak adına Dokur Evimizin yanında yer alan tarihi evi restore ettik. Karadede Mezarını da baştan yaparak hak ettiği konuma getirdik. Restorasyonla ilgili çalışmalar devam ediyor"


UŞAK HALILARINA SAHİP ÇIKTIK

"Kentin en önemli marka değerlerinden birisi olan Uşak Halıları için ciddi projeler yaptık. Projelerimiz sayesinde yeni nesil halılarını öğrendi ve halılarımızın tanınırlığı daha da arttı. Yapılan çalışmalar neticesinde halı talebinde patlama oldu"


ZÜBEYDE HANIM CADDESİ'NE KONSEPT PROJE

"Uşak'ın en işlek caddelerinden birisi olan Zübeyde Hanım Caddesi'nde de boş durmadık. Caddenin daha güzel olması adına konsept bir proje uyguladık. Stadyum civarından Belediye önüne kadar yolları, kaldırımları, ışıklandırmaları ve refüjleri yeniledik"


ARAÇ ENVANTERİNİ GENİŞLETTİK

"Belediye hizmetlerinin daha kaliteli olması için araç ve gereçlerin daha kaliteli olmasını sağladık. Bu nedenle yeni araç ve gereçleri bünyemize kattık. Sadece 2015 yılında 15 kamyon, 2 iş makinesi, 2 asfalt yama makinesi, 1 asfalt kazıma makinesi, 5 yükleyici ve 1 asfalt silindiri aldık. Artık işlerimiz daha hızlı ve güvenli yapılıyor"


GÜNEY VE KUZEY ÇEVRE YOLLARINDA PÜRÜZLER GİDERİLİYOR

"İlimizin kent içi çevre yollarında da boş durmadık. Güney ve kuzey çevre yollarında tüm pürüzleri gidererek kentin iki yakasının birbirine bağlanmasına vesile olduk. Bu kapsamda kamulaştırmaları hızlandırarak yolların önündeki engelleri kaldırdık. Ayrıca Çokkozlar bağlantısını sağlayarak önemli bir aşamayı daha geçtik"


SOSYAL PROJELERLE KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK

"Belediyemiz sosyal projeleriyle de ön plana çıkan bir belediye oldu. Bünyemizde kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü birçok farklı konuda örnek çalışmalar yaptı. Yaşlı ve kimsesizlerin evlerini ekiplerimiz her hafta temizledi. Yeni bebekleri olan ailelerin hediyelerini unutmadık. Üniversite öğrencilerimizin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmesi için eşya kampanyası başlattık. Diğer yandan öğrencilerimizin çamaşırlarının yıkanması için çamaşırhane kurduk. Çölyak hastalarımız için ekmek yapma makinesi ve un dağıttık. USRİUM projesini hayata geçirdik. Sosyal Yardım Yönetmeliğimizi yaptık. Engelli kardeşlerimiz için de projeler ürettik. Evleri yanan vatandaşlarımıza nakit yardımında bulunduk"


YOL VE ASFALTTA REKORLAR KIRDIK

"Sadece 9 ay gibi bir sürede yol ve parke konusunda rekor düzeylere ulaştık. 105 bin ton asfalt serimi yapmakla beraber, 42 bin metrekare parke taşı döşedik. Ayrıca 15 bin 500 metrekare bordür döşemesi gerçekleştirdik"


BETON ŞANTİYESİ KURULDU

"İlimizde beton fiyatlarında halkımızın menfaatlerini düşünerek beton şantiyemizi UTAŞ bünyesinde hayata geçirdik. Ayrıca atıl bir şekilde duran agrera maden ocağımızı canlandırdık"


TEMİZ BİR UŞAK İÇİN ÇALIŞTIK

"Kentimizin daha temiz olabilmesi için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz yoğun bir mesai sarf etti. Her hafta bir mahallemiz Müdürlüğümüz personeli tarafından dip köşe temizlendi. Bunun yanında yer altı çöp konteynırlarıyla trafikte çöp arabalarının verdiği sıkışıklıkların önüne geçtik. Sadece kenti değil ormanları da temizledik"


HAYVAN DOSTU BİR BELEDİYE OLDUK

"İlimizde sokak hayvanlarıyla ilgili de özel projeler yaptık. Sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması başladı. Hayvanlar için ilk yardım aracı aldık. Sokak hayvanlarının beslenebileceği beslenmek odakları yaptık. Yakın bir zamanda yeni hayvan barınağımız da hayata geçecek"


KÖY YOLLARIMIZI DA ÖNEMSEDİK

"Şehir merkezimizin yollarının kaliteli olması gibi köy yollarımızın da yollarının daha modern bir hale gelmesi için çaba verdik. Karlık Köyü'nde başladığımız çalışmalar yakın diğer köylerde devam edecek"


BİTMEYEN SORUNLARI BİTİRDİK

"İlimizde yollarla ilgili bitmeyen sorunlara da parmak bastık. İmarda görünen fakat fiiliyatta olmayan yolları yaptık. Bu konuda 1 Eylül Sanayi Sitesi ve Eren Sokaklar gibi birçok sokak ve mahallede çalışmalarımız sona erdi"


İBADETHANELERİMİZİ ÖNEMSEDİK

"İbadethanelerimizin de en iyi şekilde olması için uğraş verdik. Huzur Park içinde yeni bir mescit yaptık. Ayrıca tüm ibadethanelerimizin temizliğini düzenli olarak gerçekleştirdik. Alevi vatandaşlarımız için de ek binaların temelini attık"


SPORA ÖNEM VEREN BİR BELEDİYECİLİK

Uşak Belediyesi her anlamda spora da önem verdi. Gerek bireysel gerekse takım oyunlarında amatör ve profesyonel tüm spor branşlarına destek sağladık. Bu sayede sporsever bir kent için ne gerekiyorsa yaptık"


KENTİN VİTRİNLERİ DAHA GÜZEL

"İlimizin vitrini diye tabir ettiğimiz giriş ve çıkışları ve işlek alanlarına renk kattık. İlimizin girişini Uşak Halıları motiflerini içeren çiçek süslemeleriyle donattık. Tiritoğlu Parkı içinde ve Belediye önünde ışıklı, animasyonlu ve müzikli havuzlar yaptık.


MAHALLE VE SOKAKLARDA TİTİZ ÇALIŞMALAR

"Biz vatandaşlarımız ile ortak aklı inşa etmek adına sürekli birlikte olduk. Bu nedenle vatandaşlarımızın şikayetleri neticesinde tespit ettiğimiz sorunları bitirdik. Hilal Kent ve Gülistan Sitesi yol ve su sorunu kalmadı. Tekmen Uluyolu'nun yol sorunu bitti. Parkların sorunları da bitti. Hurdacılar Sitesi yoluna kavuştu. Işık Mahallesi'nde yol ve park sorunu artık yok. Çanlı Tabakhanesi balçıktan kurtuldu. Buna benzer birçok şikayet sona erdi",


EGE'NİN İNCİSİ OLACAĞIZ

Çalışmaların bunlarla kalmayacağını anlatan Başkan Cahan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kentimizin vizyonunu değiştirmek adına çalışmalarımız sürecektir. Halkımızdan kopmadan marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Hemşehrilerimiz kısa sürede yaptıklarımızı referans alsınlar. Şunu açıkça söylemeliyiz ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Uşak günden güne daha da ilgi çeken bir şehir haline gelecektir. Hükümetimizle işbirliği içinde Uşak'ı Ege'nin parlayan yıldızı yapacağız"



1 Eylül


Geri Dön