20 / 04 / 2024

üsküdar çekmeköy metrosu son durum

üsküdar çekmeköy metrosu son durum

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'yla ilgili açıklama yapan İBB Beyaz Masa, hattın test sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına takiben ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün hizmete açılacağını belirtti.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu neden gecikti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Üsküdar-Çekmeköy metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Topbaş; "Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu dünyada son teknolojiyi yakalayan ve insansız çalışabilen ilk metrolardan biri olacak. Bu nedenle biraz gecikti." dedi.

Üsküdar Sancaktepe metrosunda son durum ne?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nda çalışmalar 1.800 kişilik bir ekiple 24 saat boyunca aralıksız devam ediyor. 20 kilometrelik Üsküdar Çekmeköy hattının 20 Eylül 2016 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Üsküdar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.824 metrekare alana sahip.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 1004 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da kat karşılığı gayrimenkul satışı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy Mahallesi'nde kat karşılığı taşınmaz satış işi ihale ediyor. İhale 9 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi. 9 istasyondan oluşan metronun kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Nevbahar Üsküdar’da yüzde 0.74 faizli teslim kampanyası fırsatı!

Kalyon Holding’in ilk markalı konut projesi Nevbahar Üsküdar’da büyük teslim kampanyası başladı. Ocak'ta teslimlere başlanacak projede yüzde 10 peşin, yüzde 20 indirim, yüzde 0.74 vade oranı fırsatı sunuluyor. Daire tesliminden sonra tam 1 yıl boyunca ödemesiz.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sultanbeyli metrosu 2022'de açılacak...

Üsküdar'da 16.8 milyon TL'ye icradan satılık 4 gayrimenkul!

İstanbul Anadolu 13. icra Dairesi, Üsküdar Çengelköy'deki 4 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 16 milyon 830 bin TL olarak belirlendi.

Ümraniye'de yeni metro hatlarıyla ulaşım sorunu kalmayacak!

Üsküdar-Çekmeköy metro hattının geçtiğini ve yeni dikey hatlar için çalışmaların devam ettiğini ifade ede AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, ""Hiçbir ilçede bu kadar metro hattı olmuyor" dedi....

Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ardından planlanan Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli metrosunun çalışmaları da devam ediyor.

üsküdar çekmeköy metrosu son durum Haberi

üsküdar çekmeköy metrosu son durum


Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2017 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.  Test sürüşlerinin devam ettiği hattın resmi açılışı 14 Eylül'de gerçekleşecekti. 


İBB Beyaz Masa konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada test sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına takiben ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün açılacağını belirtti. Yamanevler sonrası imalat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtilen açıklamada, hattın hizmete alınması için test sürüşlerinin tamamının başarıyla sonuçlanmasının zorunlu olduğu da belirtildi. 


İşte yapılan o açıklama:



2017 Kasım ayı içerisinde açılması planlanan 20 kilometrelik hat 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşuyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu açıldığında Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.


Hattın tamamlanmasıyla Anadolu yakasının ana ulaşım ağının önemli bir aksı da tamamlanmış olacak. Otomatik sistemle...