02 / 05 / 2024

üsküdar gecekondu yıkımı

üsküdar gecekondu yıkımı

Üsküdar’da anlaşmalı olarak boşaltılan 16 gecekondunun yıkımına başlandı. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı mahallede, önemli bir gerginlik yaşanmadı. Vatandaşlar da boşalttıkları eşyaları kamyonetlerle başka adreslere taşıyor...

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bu ay sonu açılmış olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak" dedi...

Üsküdar'da yapı kayıt belgesi verilen cami yıkıldı!

Üsküdar'da yıkılan Esentepe Camisi’nin bulunduğu alana, ‘imar barışı’ kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildiği belirlendi...

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2.Etabı Haziran sonunda açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Çekmeköy'e yapılan yatırımları anlattı. Uysal, Üsküdar Çekmeköy metrosunun Yamanevler-Çekmeköy bölümünün Haziran sonunda hizmete gireceğini açıkladı. 

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün 250 bin TL sermaye bedeliyle Üsküdar'da Kenan Daniş ile Bahdiyar Akay ortaklığında kuruldu. 

üsküdar gecekondu yıkımı Haberi

üsküdar gecekondu yıkımı


Sultan Murat, Küçüksu ve Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve bir inşaat firmasına satılan arazi üzerindeki 16 gecekondunun yıkım çalışmalarına sabah saatlerinde başlandı. Herhangi bir tepkiye karşı yıkım yapılacak bölgede çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. İnşaat firmasının 14 gecekondu sahibiyle anlaştığı diğer iki gecekondu sahibiyle de anlaşma aşamasında olduğu öğrenildi. Bazı gecekondu sahipleri eşyalarını daha önce boşaltırken bazı vatandaşlar da sabah saatlerinde boşaltmaya başladı. İlk önce sokağa çıkartılan eşyalar daha sonra kamyonetlerle başka adreslere taşındı. Boşaltma işlemi tamamlanan binalar iş makineleriyle yıkıldı. Yıkım sırasında iş makinesinin bazı ağaçları devirerek zarar verdiği görüldü. Söz konusu bölgede zabıta, doğalgaz ve elektrik ekibi de önlem aldı. Nöbet sırasında üşüyen çevik kuvvet polisleri de ateş yakarak ısınmaya...