23 / 04 / 2024

Üsküdar Şehrizar Konaklarının imar planı iptal mi edildi

Üsküdar Şehrizar Konaklarının imar planı iptal mi edildi

17 Aralık sürecinde sızan tapelerdeki iddialarla gündeme gelen Üsküdar’daki Şehrizar Konakları’na ait imar planı yine iptal edildi. Konaklar kamu yararına aykırı bulundu…

Üsküdar Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap imar planı askıda!

Üsküdar İlçesi, 1/5000 ölçekli Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı 1. Etap itirazlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Api Group İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Turizm Seyahat Acentası Üsküdar Şubesi açıldı!

Api Group İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Turizm Seyahat Acentası Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 1 miilyon 500 bin TL sermaye bedel ile Caner Apaydın tarafından açıldı.

İktisatevim Gayrimenkul Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

İktisatevim Gayrimenkul Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Sadık Sağol tarafından açıldı.

Ema Poyraz İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Ema Poyraz İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seydiali Poyraz tarafından açıldı.

Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 120 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Aydın tarafından açıldı.

Üsküdar farklılığını kaybetmeden dönüşüyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Hilmi Türkmen, " Bina bazlı kentsel dönüşüm yapılmasına karşıyız" dedi…

Turer Ulaşım Turizm Hizmetleri ve Petrol Ürünleri Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Turer Ulaşım Turizm Hizmetleri ve Petrol Ürünleri Anonim Şirketi Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Üsküdar Şubesi açıldı!

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Üsküdar Şubesi bugün 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı yarın!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleşiyor. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imarıyla Üsküdar İstanbul’un gözbebeği olamaya devam edecek. 

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı ertelendi!

Üsküdar'daki kentsel dönüşümün konuşulacağı kentsel dönüşüm toplantısı ertlendi. Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı için yeni tarih henüz açıklanmadı. 

Akiş GYO Üsküdar'daki arsasını 552 bin TL'ye sattı!

Akiş GYO Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulünü 552 bin 376 TL + KDV bedelle sattı.

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı 12 Aralık'ta!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleştirilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imar edilmesi ile Üsküdar kentsel dönüşümle yeni bir çehreye kavuşacak.

Üsküdar Şehrizar Konaklarının imar planı iptal mi edildi Haberi

Üsküdar Şehrizar Konaklarının imar planı iptal mi edildi

Daire fiyatlarının 3 milyon lirayı bulduğu lüks sitede Erdoğan’ın damadı ve yeni Enerji Bakanı Berat Albayrak ile ailesinin, Erdoğanlara en yakın isimlerden Remzi Gür ile Cihan Kamer’in ev sahibi olduğu biliniyor.


Türkiye’nin gündemini sarsan ve takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun 2. yıldönümünde ünlü “sıfırlama tapesi”nde geçen İstanbul Üsküdar’daki Şehrizar Konakları’nın imar planı dördüncü kez iptal edildi. Mahkeme, doğal sit alanında kalan ve Boğaziçi siluetini delen konaklar için yapılan plan değişikliğini şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, kamu yararına aykırı buldu. Üsküdar sırtlarındaki lüks konutlar için tüm şehircilik ilkeleri ihlal edilerek hazırlanan imar planları daha önce üç kez iptal edilmişti. İptal kararlarına karşın plan aynen uygulandı.


BİLİRKİŞİ RAPORUNDA ÇARPICI TESPİTLER


Lüks konutlarla ilgili son karar da 11 Kasım’da çıktı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, plan...