25 / 04 / 2024

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı

Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattında çalışmalar aralıksız sürüyor...

Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanları metroyla bağlanacak!

Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nın metroyla birbirine bağlanması planlanıyor

Kadir Topbaş: İstanbul’un altını demir ağlarla örüyoruz!

İstanbul’un trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak raylı sistemlerinin bir parçası olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının tünel açma çalışmalarına Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla başlandı...

Bakan Uraloğlu bir metro hattının daha müjdesini verdi! Bakırköy-Kirazlı metro hattı devreye alınıyor!

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek çok kısa zamanda hizmete açılacağının müjdesini verdi. 

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

Emlak Konut GYO'dan Üsküdar Altınköy 2 Sitesi'nin yerine 350 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Üsküdar Altınköy-2 Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Söz konusu kentsel dönüşüm projesiyle tam 350 yeni konut inşa edilecek.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı Haberi

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı


Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattında çalışmalar aralıksız sürüyor.Hattın tünel kazılarında sona yaklaşılırken, istasyonlardaki çalışmalar da hız kazandı.


İstasyon çalışmaları sırasında çalışmaların aksamaması ve trafik akışının etkilenmemesi için “Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi” hazırlandı. Projeye göre; Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi’nin Nuh Kuyusu Caddesi ile Aksoy Sokak (Capitol Yanı) arasında kalan bölümü 14 Temmuz 2013 tarihinden itibaren taşıt trafiğine kapatılacak.

İstanbulluların rahat, konforlu ve ekonomik ulaşımlarını sağlayan raylı sistemlerin uzunluğu,  geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattıyla birlikte 124,4 kilometreye ulaştı.


Son 9 yılda %176 oranında artan raylı sistemler uzunluğunu daha da artıracak olan ve Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattının 17 noktasında, 1520 personelle çalışmalar devam ediyor.


Uzunluğu20 kmolan ve16 istasyondanoluşan metro hattında,4 TBM makinesiyle bugüne kadar toplam 411.900...