19 / 04 / 2024

Üsküdar yurt inşaatı son durum

Üsküdar yurt inşaatı son durum

Üsküdar Mimar Sinan’ın eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan öğrenci yurdu inşasına mahkemeden izin çıkmadı.  Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.

Üsküdar Proje İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Üsküdar Proje İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Taha Tosun tarafından kuruldu.

Sk Sinan Kaya İnşaat Taahhüt Proje Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sk Sinan Kaya İnşaat Taahhüt Proje Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Kaya tarafından kuruldu.

Emb Özel Yurt Yatırımları İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emb Özel Yurt Yatırımları İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da Muhammed Emin Battal tarafından kuruldu.

Darılma İnşaat Gıda Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Darılma İnşaat Gıda Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Selahattin Darılma tarafından kuruldu.

İlim Yayma Vakfı'ndan yurt inşaatı açıklaması: Süleymaniye'nin ruhunu koruyacağız!

İlim Yayma Vakfı Süleymaniye’deki yurt inşaatı hakkındaki iddialara ilişkin bildiri yayınladı.

İlim Yayma Vakfından Süleymaniye'deki yurt inşaatı açıklaması!

İlim Yayma Vakfı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Süleymaniye'deki yurt inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İrfan Ayyıldız ve Mustafa Aktaş tarafından kuruldu.

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Üsküdar Ct İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar Ct İnşaat Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 40 bin TL sermaye bedeli ile Cabir Tellioğlu tarafından kuruldu.

Api Group İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Turizm Seyahat Acentası Üsküdar Şubesi açıldı!

Api Group İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Turizm Seyahat Acentası Üsküdar Şubesi Üsküdar'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Caner Apaydın tarafından açıldı.

Api Group İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Turizm Seyahat Acentası Üsküdar Şubesi açıldı!

Api Group İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Turizm Seyahat Acentası Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 1 miilyon 500 bin TL sermaye bedel ile Caner Apaydın tarafından açıldı.

Ema Poyraz İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Ema Poyraz İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seydiali Poyraz tarafından açıldı.

Üsküdar yurt inşaatı son durum Haberi

Üsküdar yurt inşaatı son durum

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; 450 yıllık Mimar Sinan eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan yurt inşasına mahkeme izin vermedi.

31 Ocak 2018'de açılan dava sonuçlandı. İnşaatı yapanlar savunmalarında “Tarihi duvara zarar vermedik araya strafor koyduk” ifadelerine rağmen mahkeme ikna olmadı. 


KURULDAN DA KORUMALIYIZ

Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Dava açmakta ve tepki göstermekte ne kadar haklı olduğumuz ortaya konulmuştur. Bu şekilde Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da, korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.


3. İDARE MAHKEMESİ

Avukat Onur Cingil Hürriyet Gazetesi'nde çıkan haberden sonra Koruma Kurulu kararı ile buna bağlı olarak düzenlenen Üsküdar Belediyesi’nin verdiği inşaat ruhsatına dava açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi işlemin yasal olduğunu yönünde savunma yaptılar. İnşaatı yapan vakıf da tarihi esere...