20 / 04 / 2024

üsküpte osmanlı müzesi

üsküpte osmanlı müzesi

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi inşaatında sona yaklaşıldı!

Bursa'nın fethinin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş hikayesinin özel hazırlanan görsellerle anlatılacağı "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin inşaatında sona gelindi.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, Gençlik Parkı'nda kurulacak!

Ankara’da kurulması planlanan Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, alanında bir ilk olacak. Müzenin fikir babası Yanova, “Tarihi sanatla sevdirmek, insanların etkin biçimde sanata katılmalarını sağlamak istiyoruz” dedi

Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi'nin ihalesi tamamlandı!

Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi için geri sayım başladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunun üç boyutlu resmedilerek anlatılacağı müzenin ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalandı.

Üsküdar Osmanlı Konakları'nda 4 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul Üsküdar Osmanlı Konakları'nda yer alan toplam 380 metrekare yüzölçümüne sahip olan villa İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 10 Haziran 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arasında ihaleye çıkarılıyor.

Edirne Sağlık Müzesi restore edilecek!

Osmanlı döneminde doktorların yetiştirildiği tıp eğitim merkezi olan ve aynı zamanda hastalara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, bir ilaç firması tarafından restore edilecek.

Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi restore ediliyor!

Osmanlı döneminde hastalara şifa dağıtan ve doktorların yetiştirildiği Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, restore edilecek. Müzede Osmanlı darüşşifası, sunum ve modellemelerle en iyi şekilde anlatılıyor.

Bursa'da Panorama Tarih Müzesi açılacak!

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan dünyanın ikinci tam panoramik müzesi 'Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi' dünyaca ünlü Türk ve Osmanlı tarihi profesörü Halil İnalcık'tan tam not aldı...

Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te Arkeoloji Müzesi açıldı!

Üsküp'te Arkeoloji Müzesi açıldı. 6 bin metrekare üzerine kurulan ve 6 binden fazla tarihi eserin sergileneceği müzede, Antik, Ortaçağ ve Osmanlı dönemine ait eserler yer alıyor...

Üsküp'te Arkeoloji Müzesi açıldı!

Üsküp'te Arkeoloji Müzesi açıldı. 6 bin metrekare üzerine kurulan ve 6 binden fazla tarihi eserin sergileneceği müzede, Antik, Ortaçağ ve Osmanlı dönemine ait eserler yer alıyor

Üsküp Kalesi'nde, Osmanlı Müzesi açılacak!

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek..

üsküpte osmanlı müzesi Haberi

üsküpte osmanlı müzesi

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak.


 İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek. Kalede, Osmanlı Müzesi'nin yanı sıra "tarih öncesi" ve "ortaçağ" müzeleri de açılacak.


Üsküp manzarasıyla adeta ziyaretçilerini büyüleyen Üsküp Kalesi'nin, müzelerin açılmasıyla yoğun ilgi görmesi ve bu şekilde kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.


Makedonya Tarihi Mirası Koruma Müdürü Viktor Lilçiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküp Kalesi'nin Antik Çağ'da inşa edildiğini ve tarih boyunca Bizans İmparatorluğu, Sırp Krallığı ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu tarafından kullanıldığını söyledi.


Kale bünyesinde inşa edilen Tarih Öncesi Müze ve Osmanlı Müzesi'nin inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Lilçiç, Ortaçağ Müzesi'nin ise 2015 yılında tamamlanacağını ifade etti.


Üsküp Kalesi'ni ziyaret edecek turistlerin keyifli...