24 / 04 / 2024

Uzakdoğulu firmalar

Uzakdoğulu firmalar

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Ulu İnşaat, konkordato istedi!

Antalya'nın en büyük inşaat firmalarından biri olan Ulu İnşaat konkordato talebinde bulundu. 

Koreli Mumuso 50 mağaza açacak!

Türkiye perakende pazarı Uzakdoğulu markaların radarına girdi. Japon Miniso ve Koreli Missha'nın ardından yine Koreli olan Mumuso da Türkiye pazarına adım attı. Kısa sürede dokuz mağazaya ulaşan marka, ilk etapta mağaza sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyor

Uzakdoğu’nun yeni gayrimenkul rotası: Türkiye!

Körfez hakimiyetindeki gayrimenkul sektörüne Uzakdoğulular göz dikti. Çin ve Hindistan olmak üzere Uzakdoğulu yatırımcılar rotayı Türkiye’ye çevirdi. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, konu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Uzakdoğulu yatırımcı da ev almaya başladı!

TÜİK, Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı.Türkiye'de 2017 Mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı. Satış rakamlarını değerlendiren Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan "Körfez ülkelerinden değil, Uzakdoğu'daki yatırımlardan da talep almaya başladık" dedi.

Emlak ve inşaat firmaları Ortadoğulu yatırımcılarla buluştu!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren www.emlaksatan.com emlak ve inşaat firmaları ve Ortadoğu ülkelerinden gelen yatırımcılarla bir araya geldi.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

Türk inşaat firmaları dev projelerini Dubai’de tanıttı!

DUBAİ’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global Emlak Fuarına milyar dolarlık Türk projeleri katıldı. Önceki gün açılan fuara Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü güldü.

Türk ev tekstili, Uzakdoğu'da da iddialı!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, ev tekstilinde yeni trendler belirleyen Türk firmalarının ürünlerinin, Uzakdoğu ve Çin pazarlarında da hak ettiği yeri aldığını bildirdi.

Mandarin Oriental Otel Türkiye'deki ilk otelini Bodrum'da açtı!

Uzakdoğulu lüks otel zinciri Mandarin Oriental'ın Türkiye'deki ilk oteli Bodrum Cennet Koyu'nda kapılarını açtı. Yemeksiz/kahvaltısız oda fiyatlarının 800 ila 18 bin euro arasında değiştiği otelin hedefi dünya jet-set'ini Türkiye sahillerine çekmek.

Astaş'tan, Mandarin Oriental ile Bodrum'a 650 milyon euroluk yatırım!

Astaş Holding, Akdeniz çanağının en önemli noktalarından Cennet Koyu'nda Uzakdoğulu ultra lüks resort işletmecisi Mandarin Oriental ile ultra lüks otel ve villa projesi hayata geçirdi...

Uzakdoğulu firmalar Haberi

Uzakdoğulu firmalar


Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.


15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen Türkiye'nin tam gaz büyümeye devam etmesi Ortadoğu'dan sonra Uzakdoğulu yatırımcının da iştahını kabarttı. Yatırım danışmanlık şirketi Corintco'nun ortaklarından Mehmet Akif Işık, Avrupalı ve Amerikalı şirketlerin yatırım hamlelerinin yerini başta Çin ve Japonya olmak üzere Uzakdoğulu şirketlerin aldığını söyledi.


ENERJİDE CİDDİ TALEP VAR

Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin çoğunluk hissesini almaktan son anda vazgeçen Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC) ile görüşmelerin son aşamaya geldiğini açıklayan Işık, "Özellikle enerji sektöründe çok ciddi bir talep var. Enerji Bakanımız Berat Albayrak'ın Çin'e gidip yatırımcıları Türkiye'ye davet etmesi bu talebi patlattı. Sadece enerji değil gıda ve hayvancılık sektörlerinde de dev...