19 / 04 / 2024

uzanlar Adabank

uzanlar Adabank

TMSF, Uzan Grubu’nun el konulan Adabank’ını sattı. 60 milyon dolara Türk işadamı grubuna yapılan satışı TMSF Başkanı Gülal da doğruladı: İki ay önce sattık. Şu anda süreç BDDK onayında. 

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

Uzanlar’ın bankası Adabank, sonunda yeni sahibine kavuşuyor. 14 kez ihaleye çıkan, bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka, Ahlatçı Grubu’na 7.9 milyon dolara satıldı. BDDK bu satışı onayladı.

Kripto para dolandırıcılıkları ile ilgili bilinmesi gereken en yaygın 7 yöntem!

Kripto para dolandırıcılarına yönelik alınması gereken tedbirleri uzanlar sıraladı.Peki kripto para piyasasında dolandırılmamak için nelere dikkat etmeliyiz? İşte uzmanların önerileri...

Adabank 60 milyon dolara satıldı!

TMSF, Uzan Grubu’nun el konulan Adabank’ını sattı. 60 milyon dolara Türk işadamı grubuna yapılan satışı TMSF Başkanı Gülal da doğruladı: İki ay önce sattık. Şu anda süreç BDDK onayında. 

Cem Uzan’ın el konulan lüks işletmesi harabeye döndü!

Uzanlar Grubunun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Antalya’daki lüks işletmesinin son hali gören herkesi şaşırttı. 

Adabank 60 milyon dolara ihaleye çıkıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 9'uncu kez 60 milyon dolar muhammen bedelle satılıyor. İhale 25 Ekim 2016'da gerçekleşecek.

2005 yılında Torunlar, Telsim arsasını satın almış!

2005 yılında Torunlar Gıda, Uzanlar'dan TMSF'ye geçen Şişli Büyükdere Caddesi'nde bulunan Telsim arsasını 45.9 trilyon liraya satın almış. Torunlar, bu arsa üzerine otel ve rezidans inşa edecekmiş.

29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santrali özelleştiriliyor!

Devlet 29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santralini özelleştirme kararı aldı. Listede Uzanlar’ın kontrolündeyken el konulan Çukurova ve Kepez Elektrik’e ait 8 baraj da var.

Asthenius Capital, Adabank ve Türkbank'a talip oldu!

TMSF'nin satışa çıkardığı Adabank'a 21 yaşındaki genç finançı Alp Sevimlisoy'un sahibi olduğu Asthenius Capital, yabancı bir bankayla beraber talip oldu.

Adabank yeniden satışta!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ilana göre, satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük; Adabank hissedarlarına ait yüzde 94,44 oranındaki hisselerden oluşuyor.

Adabank satışa çıkarıldı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 77,5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardı.

TMSF Adabank'ı satışa çıkardı!

TMSF Adabank'ı yeniden satışa çıkardı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ilana göre, satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük; Adabank hissedarlarına ait yüzde 94,44 oranındaki hisselerden oluşuyor.

Remzi Gür Aslanlı Köşk'ün yerine 7 yıldızlı otel yapacak!

Remzi Gür, “Ticaret korkaklığı sevmez ama yavaş ve akıllı gitmekte fayda olduğuna inanıyorum” dedi. Adabank’ta BDDK onayını alamamasını ise bir özeleştiri ile özetledi: “Beceremedik demek lazım.”

Adabank'ın ihalesi 2 Temmuz'a ertelendi!

TMSF tarafından 21 Mayıs'ta yapılması planlanan Adabank ihalesi 2 Temmuz'a kadar ertelendi...

uzanlar Adabank Haberi

uzanlar Adabank

Uzan ailesinden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçen ve 12 kez ihaleye çıkarılan Adabank'ın satışı gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre, bankayı Türk işadamı grubu, 60 milyon dolara (340 milyon TL) satın aldı. 

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da Sabah'a yaptığı açıklamada satışı doğruladı. Gülal, "Satışı iki ay önce tamamladık. Şu anda konu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK). Onlar onay verirse işlem tamamlanacak" diye açıklama yaptı. 

Geçtiğimiz günlerde Cem Uzan'ın TMSF aleyhine açtığı 2 milyar dolarlık davayı kazandığına dair iddialara da yanıt veren Gülal, "Cem Uzan'ın Fransa'da Kepez hisseleriyle ilgili açtığı bir dava vardı, onu kazandı ancak o hisselerin hiçbir değeri yok. Cem Uzan'ın çocuklarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bir müracaatı vardı. Mahkeme hak ihlali yönünde karar verdi, biz itiraz...