26 / 04 / 2024

uzay evi nedir

uzay evi nedir

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı....

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Köy evi maliyeti 2021!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkisiyle beraber şehirden köylere göç başladı. Peki köyde ev inşa etmenin maliyeti nedir? İşte köy evi maliyeti 2021...

Sitedeki bekçi evi ve idare binası satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yıllar önce kooperatif fesih olmuş, site yönetimi oluşturulmamış. Kullanılmayan bekçi evi ve idare binası 18 hissedardan birine satılabilir mi? Bunun hukuki yönü nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Bu evi alana Lamborghini ile uzay seyahati hediye!

New York'ta bin metrekarelik daire 85 milyon dolara satışa çıkarıldı. Daireyi alana Lamborghini Aventador spor araba ile Virgin Galatactic'in uzay seyahatinde seyahat hakkını hediye ediliyor.

Eski ev sahibinin evi boşaltma süresi!

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığınızı düşünelim. Evde eski ev sahibinin hala ikamet ediyor olması halinde taraflar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, eski ev sahibinin evi boşaltma süresi nedir?

Şişli'de Atatürk Evi'nin restorasyonu için imza kampanyası başladı!

Şişli’de Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi’nin restorasyon çalışmaları uzayınca Şişli Belediyesi tarafından restorasyonun bitirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Kira tahliye taahhütnamesi nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Peki, kira tahliye taahhütnamesi nedir? Kira tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için hangi şartlara uygun olması gerekir?

Ev satışında evi boşaltma süresi nedir?

Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Ev alırken emlakçıyı aradan çıkarmanın cezası nedir?

Yargıtay, satın almayı düşündüğü evi emlakçı aracılığıyla gezen ve daha sonra ev sahibiyle doğrudan görüşerek satın alan müşteriyi mahkûm etti.Ev alırken emlakçıyı aradan çıkarmanın cezası nedir?

Ataşehir Uzay Evi inşaat çalışmaları 2016'da başlayacak!

Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde inşa edilecek Ataşehir Uzay Evi'nde inşaat çalışmalarının 2016 yılında başlaması hedefleniyor. Söz konusu uzay evinin bölgedeki öğrencilerin eğitimine yardımcı olması planlanıyor.

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

uzay evi nedir Haberi

uzay evi nedir


ULAŞTIRMA Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı. Genel Müdürlük, planladığı planetaryum projesi ile uzayla ilgili farkındalığın artırılmasını, uzay kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını ve araştırma-fark etme duygusunun geliştirilmesini amaçlıyor. Uzayı anlamak için geliştirilen uzay evlerinde özel bir projeksiyon yardımıyla görüntü kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor. Planetaryumlarda, gezegenlerin ve evrendeki diğer gök cisimlerinin özellikleri öğreniliyor. 


TAVANDA YILDIZ ŞOVU


UZAY evlerinde seyirciler dairesel bir düzenlemeyle oturarak kubbe şeklindeki tavanda gösteriyi izliyor. Türkiye’de gökbilimin öğretildiği yerlerin az olduğu düşünüldüğünde, gerçeklerin eğlenceli bir ortamda sunulduğu uzay evlerinin önemli bir açığı kapatacağı tahmin ediliyor.


Volkan...