24 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı Uzay Evi inşa edecek!

Ulaştırma Bakanlığı Uzay Evi inşa edecek!

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı....




ULAŞTIRMA Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı. Genel Müdürlük, planladığı planetaryum projesi ile uzayla ilgili farkındalığın artırılmasını, uzay kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını ve araştırma-fark etme duygusunun geliştirilmesini amaçlıyor. Uzayı anlamak için geliştirilen uzay evlerinde özel bir projeksiyon yardımıyla görüntü kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor. Planetaryumlarda, gezegenlerin ve evrendeki diğer gök cisimlerinin özellikleri öğreniliyor. 


TAVANDA YILDIZ ŞOVU


UZAY evlerinde seyirciler dairesel bir düzenlemeyle oturarak kubbe şeklindeki tavanda gösteriyi izliyor. Türkiye’de gökbilimin öğretildiği yerlerin az olduğu düşünüldüğünde, gerçeklerin eğlenceli bir ortamda sunulduğu uzay evlerinin önemli bir açığı kapatacağı tahmin ediliyor.


Volkan Yanardağ/Akşam


Geri Dön