26 / 04 / 2024

ankara uzay evi ne zaman açılacak

ankara uzay evi ne zaman açılacak

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı....

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Ankara'nın ilk Minimal Evler Fuarı başladı: 85 bin TL'den başlayan fiyatlarla istediğiniz evi alabilirsiniz!

Ankara'nın ilk Minimal Evler Fuarı, Altınpark Anfa Expo-Center Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. İşte fuarda yer alan evler ile ilgili detaylar...

Ankara Büyükşehir, 24 adet arsa, 2 dükkan ve 1 konutu satıyor! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ilinde yer alan 24 arsa ile 2 dükkan ve 1 evi satıyor. Peki Ankara'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Ankara Büyükşehir'den gayrimenkul fırsatı! 7 arsa, 2 dükkan ve 1 bekçi evi satacak! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Etimesgut, Kahramankaran ve Yenimahalle'de yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Ankara’nın bu ilçelerinde evi olanlar yaşadı!

Türkiye'de konut satış fiyatları 2019 yılının ilk 6 ayında yüzde 7,73 düşüş gösterdi, 2020 yılının ilk 6 ayında ise yüzde 8,59 arttı. Ankara’da en çok değer kazanan ve ilgi çeken ilçeler ise Etimesgut, Gölbaşı, Çubuk, Çankaya ve Akyurt oldu.

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

Mamak Belediyesi'nden çocuklar için yeni konuk evi!

Ankara Mamak Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sokağa attığı çocuklar için Mamak Belediye Başkanı konuk evi inşa etti. Çocuklara başkanlık konutu verildi.

ankara uzay evi ne zaman açılacak Haberi

ankara uzay evi ne zaman açılacak


ULAŞTIRMA Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı. Genel Müdürlük, planladığı planetaryum projesi ile uzayla ilgili farkındalığın artırılmasını, uzay kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını ve araştırma-fark etme duygusunun geliştirilmesini amaçlıyor. Uzayı anlamak için geliştirilen uzay evlerinde özel bir projeksiyon yardımıyla görüntü kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor. Planetaryumlarda, gezegenlerin ve evrendeki diğer gök cisimlerinin özellikleri öğreniliyor. 


TAVANDA YILDIZ ŞOVU


UZAY evlerinde seyirciler dairesel bir düzenlemeyle oturarak kubbe şeklindeki tavanda gösteriyi izliyor. Türkiye’de gökbilimin öğretildiği yerlerin az olduğu düşünüldüğünde, gerçeklerin eğlenceli bir ortamda sunulduğu uzay evlerinin önemli bir açığı kapatacağı tahmin ediliyor.


Volkan...