19 / 04 / 2024

havacılık ve uzay teknolojileri uzay evi nerede

havacılık ve uzay teknolojileri uzay evi nerede

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı....

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Yöney ve Tayfun Akcan ortaklığında kuruldu.

Ect Havacılık Limited Şirketi Kuruldu!

Ect Havacılık Limited Şirketi Bakırköy’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve I.A.M. Mohamed Mahran ortaklığı ile kuruldu.

İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Erdemoğlu Havacılık Ve Denizcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Erdemoğlu Havacılık Ve Denizcilik Anonim Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Erdemoğlu tarafından kuruldu.

Ds Havacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ds Havacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Savıd Sapır ve Kasım Okçu ortaklığında kuruldu.

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Başar Kerem Döper ve Şahin Babür Işık ortaklığında kuruldu.

Alpman Havacılık Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Alpman Havacılık Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Benhan Alpman tarafından kuruldu.

Kozmik Havacılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozmik Havacılık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Güvengez tarafından kuruldu.

Daleel Group Turizm Havacılık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daleel Group Turizm Havacılık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  200 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrıdha S.A AL-Obaıdı tarafından kuruldu.

Perfetto Travel Turizm Ve Havacılık Limited Şirketi kuruldu!

Perfetto Travel Turizm Ve Havacılık Limited Şirketi  Kağıthane’de  50  bin TL sermaye bedeli  ile Mert Öz kuruldu.

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

havacılık ve uzay teknolojileri uzay evi nerede Haberi

havacılık ve uzay teknolojileri uzay evi nerede


ULAŞTIRMA Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Genel Müdürlük, Planetaryum adı da verilen Uzay Evi inşası için Ankara’da çalışmalara başladı. Genel Müdürlük, planladığı planetaryum projesi ile uzayla ilgili farkındalığın artırılmasını, uzay kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını ve araştırma-fark etme duygusunun geliştirilmesini amaçlıyor. Uzayı anlamak için geliştirilen uzay evlerinde özel bir projeksiyon yardımıyla görüntü kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor. Planetaryumlarda, gezegenlerin ve evrendeki diğer gök cisimlerinin özellikleri öğreniliyor. 


TAVANDA YILDIZ ŞOVU


UZAY evlerinde seyirciler dairesel bir düzenlemeyle oturarak kubbe şeklindeki tavanda gösteriyi izliyor. Türkiye’de gökbilimin öğretildiği yerlerin az olduğu düşünüldüğünde, gerçeklerin eğlenceli bir ortamda sunulduğu uzay evlerinin önemli bir açığı kapatacağı tahmin ediliyor.


Volkan...