27 / 04 / 2024

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağına ve imara açılacağına dair iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Sülü, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''Aşağıdaki sorularımın, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Süllü, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ile görevlendirilen Vecihi Hürkuş'un, Türkiye genelinde planör uçuşları için, uygun konum incelemeleri sonucunda Eskişehir'e bağlı İnönü ilçesi coğrafi özellikleri bakımından en uygun yer olarak seçilmiştir. Türk Hava Kurumu Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi 85 yıldır ülkemizin sivil havacılık alanında önemli merkezlerinden biri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Merkezde 925 dönümlük bir alanda, motorlu Antonov tipi uçağın kullandığı 29, planörlerin kullandığı 34 olarak adlandırılan 2 adet pist mevcuttur. Eskişehir İnönü Belediyesi 34 nolu pistin baş kısmında yer alan alanı kamulaştırarak turistlik tesis, 29 pistin son yaklaşma hattında yer alan alanı da imara açarak inşaat yapılmak üzere satışa çıkartmak istemektedir. İki pisti de kullanan hava araçları için, yapılaşmaların tehlike arz edeceği ve ciddi kazalara sebep olacağı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Merkezin geleceği ve yaşanabilecek faciaların önlenmesi için, konunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.''

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi nin imara açılacağı iddiası TBMM de!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün soruları:
1- Sivil havacılığın gelişmesinde büyük katkıları olan Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin yok edilmesi anlamına gelen projeden Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

2- Uluslararası havacılık organizasyonlarına ev sahipliği yapan merkezin, uluslararası standartlar dışında kalarak, sivil havacılık alanında prestij kaybedilmesi hakkında, Bakanlığınızın öngörüsü nedir?

3- Türkiye Uzay Ajansı ve Milli Uzay Projesi gündemdeyken sivil havacılığın yok edilmesi hakkında Bakanlığınızın görüşü nedir? 4- Eskişehir İnönü Belediyesi projelerle ilgili havacılık alanında uzman kişilerden görüş almış mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön