29 / 03 / 2024

Kira tahliye taahhütnamesi nedir?

Kira tahliye taahhütnamesi nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Peki, kira tahliye taahhütnamesi nedir? Kira tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için hangi şartlara uygun olması gerekir?



Kira tahliye taahhütnamesi nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Böyle bir taahhüt veren kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor. 


Söz konusu tahliye taahhüdünün geçerli olması için bazı koşullara uygun olması gerekiyor. Öncelike taahhüdün sözlü değil, yazılı olması gerekiyor. 


Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenli oluyor. Bir diğer şart ise, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğunun olması. 


Ayrıca, tahliye taahhüdünün ilk kira sözleşmesi kurulduktan sonra taşınmaz kullanımdayken verilmiş olması gerekiyor. Aksi durumda kiracının verdiği tahliye taahhütnamesi geçersiz kabul ediliyor. 


Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor.


KİRACININ TAHLİYE TAAHHÜDÜ ÖRNEĞİ

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI  (ÜNVANI)   :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI              :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ          :

 

TAHLİYE TARİHİ          :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 352/1 maddesi gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ     :

 

TAAHHÜT EDEN       :

 

İMZASI             :


Kiracının sorumlulukları nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön