19 / 04 / 2024

Tahliye Taahhütnamesi nasıl alınır?

Tahliye Taahhütnamesi nasıl alınır?

Tahliye taahhütnamesi nedir, ne işe yarar, neden önemlidir? Tahliye taahhütnamesi nasıl alınır? Tahliye taahhütnamesini alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..



Tahliye taahhütnamesi nedir? Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında imzalanan, kiracının kiraladığı meskeni tahliye tarihinin belirli olduğu bir belgedir.


Peki tahliye tahahhütnamesi nasıl alınır?


Tahliye taahhütnamesi kiracının kendi el yazısıyla yazılıp verilebileceği gibi, noter aracılığıyla da hazırlanabilir. Tahliye taahhütnamesini imözalayıp almadan önce bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Önemli olan bu hususlara bakacak olursak;


- Öncelikle tahliye taahhütnamesi ile kira başlangıç tarihinin aynı olmaması gerekiyor. Kira kontratı üzerinden uygun bir süre geçtikten sonra taahhütname imzalanabilir.


- Dikkat edilmesi gerekilen diğer nokta ise boş tarihli tahliye taahhütnamesi imzalanmamalıdır. Zira imzalandığı takdirde o tahhütnemeye sonradan eklenecek olan tarih geçerli sayılıyor. Bu da demek oluyor ki boş taahhütnameye sonradan eklenecek herhangi tarihle kiralayan kiracısını keyfi belirlediği bir tarihte çıkarabilir.


- Kiralayan tarafı daha çok ilgilendiren bir diğer husus ise şu; tahliye taahhütnamesinde belirlenen tarihte gayrimenkul tahliye edilmezse 1 ay içince icra takibi başlatmak gerekiyor. Eğer bu süre geçerse tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılıyor.



Bu noktalara dikkat edildiği takdirde tahliye taahhütnamesi amacına uygun olarak kullanılmış olur. Aksi bir durumda ise kiracı ile kiralayan arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. 




Tahliye taahhüdü ne demektir?

Tahliye taahütnamesi nedir?



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön