18 / 04 / 2024

kiracı tahliye taahhütnamesi

kiracı tahliye taahhütnamesi

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütnamesi evin belirlenen süre zarfı içerisinde boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak biliniyor. Peki, kiracı taahhütname ile nasıl çıkarılır? İşte tüm detaylar...

Yeni tahliye taahhütnamesi!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak tanımlanıyor. Tahliye taahhütnamesi ile ilgili hususlar, Borçlar Kanununda belirtiliyor. İşte yeni tahliye taahhütnamesi örneği...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar, mal sahibine tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl verilir? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2016..

Kiracı tahliye sözleşmesi örneği!

Kiracı, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Ayrıca kiralama sürerken kiracı tahliye sözleşmesi imzalayabiliyor. İşte kiracı tahliye sözleşmesi örneği..

Kiracı tahliye taahhüdü nedir?

Kiracı tahliye gerekçeleri arasında kiranın ödenmemesi, mal sahibinin ihtiyacı olması, kiralanan taşınmazda esaslı onarım veya yıkım yapılması ile tahliye taahhüdünün verilmiş olması gibi nedenler yer alıyor. Peki, kiracı tahliye taahhüdü nedir?

Kiracı tahliye davası uzun sürer mi?

Kiralayanın bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor. Bu haklı gerekçeler Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Peki, kiracı tahliye davası uzun sürer mi?

Kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı aralarında anlaşarak, kiracı belirlenen bir zamanda evden çıkmak için boşaltma taahhütnamesi verebiliyor. Peki, kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir? Nasıl verilir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiracının tahliyesi,kiraya konu olan evi daha önceden belirlenen tarihte boşaltması, imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi ile söz konusu olabiliyor. Peki,kiracı tahliyesi nasıl yapılıyor?Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi, ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor.Peki,taraflar arasında imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?Kiracı tahliye taahhütnamesi şartları nelerdir ve ne işe yarar?

Kiracı tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ile kiracı, belirlenen bir tarihte kiraladığı konutu boşaltacağına dair anlaşma imzalamış oluyor. Kiracı ve ev sahibinin imzaladığı bu tutanak nasıl dolduruluyor? İşte, kiracı tahliye tutanağı örneği!

Ev sahibi tahliye taahhütnamesi örneği!

Ev sahibinin kiracısından evini tahliye etmesini isteyebilmesi için bazı şatlar gerekiyor. Bunlardan biri tahliye taahhütnamesi alınmasıdır. Kiracının ev sahibi tahliye taahhütnamesi örneği haberimizde yer alıyor...

Kiracı boşaltma taahhütnamesi!

Kiracı boşaltma tahhütnamesi yani diğer adıyla kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşmedir. Bu sözleşme kiralayanın isteğiyle kiracıya sunulur. Tahliye taahhütnamesi hakkında merak edilenler haberimizde..

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği!

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği için gerekli olan şartlar nelerdir? Hangi durumlarda tahliye taahhütnamesi geçersiz olur? Bu konuda dikkat etmek gerekilen noktalar nelerdir? sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..

Tahliye Taahhütnamesi nasıl alınır?

Tahliye taahhütnamesi nedir, ne işe yarar, neden önemlidir? Tahliye taahhütnamesi nasıl alınır? Tahliye taahhütnamesini alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kiracı tahliye taahhütnamesi!

Kiracı tahliye taahhütnamesi konut sahibi ile kiracı arasında imzalanan, kiracının kiraladığı konutu boşaltacağı tarihe ilişkin bilginin olduğu belgedir. Kiracı tahliye taahhütname örneği haberimizde yer alıyor..

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden sürerken pek çok kişi de tahliye taahhütnamesi ile ilgili detayları merak ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen göz atın: Tahliye taahhütnamesinde nelere dikkat edilmeli? İşte o 6 madde! 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye taahhütnamesinde dikkat edilmesi gerekenleri merakla araştırıyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından 6 maddede tahliye taahhütnamesini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir duruma gelirken, ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber geldi. 

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Ev sahipler ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi... 

Ev sahipleri son zamanlarda kiracılarını evden çıkarabilmek için tahliye taahhütnamesi hakkında sorun çıkarıyorlar. Buna göre, kiracıların sözleşme yaparken her türlü detaylara dikkat etmeleri gerekiyor. İşte haberin detayları...

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi yaşanmaya başladı. Tahliye taahhütnamesini kendi lehlerine kullanmak isteyen taraflar soluğu mahkemede alıyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesiyle başı dertte! İşte dikkat edilmesi gereken detaylar!

Tahliye taahhütnamesi sayesinde konut sahipleri kiracılara karşı büyük bir koz elde edebiliyorlar. Fakat bu taahhütnamenin geçerli olması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl geçersiz oluyor? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

kiracı tahliye taahhütnamesi Haberi

kiracı tahliye taahhütnamesi

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan tahliye taahhütmesiyle birlikte evin ne zaman boşaltılacağı belirlenmiş oluyor. Taahhütnameyi imzalayan kiracı, belirlenen tarihte evden ayrılmayı kabul etmiş sayılıyor. 

Kiracının Taahhütname ile Çıkarılması Türk Borçlar Kanunu’nun 352. maddesinin ilk fıkrasında düzenlenmiştir. Bu kapsamda kiracı yazılı bir taahhütname ile belirli bir tarihte kiralanandan çıkmayı üstlenirse ve bu tarihte çıkmaz ise kiraya veren bir ay içerisinde dava yoluyla tahliye yoluna veya icra kanallarıyla tahliyeye gidebilir.

Kiracının tahliyesinin taahhütname ile sağlanabilmesi için taahhütnamenin belirli geçerlilik şartlarını taşıyor olması gerekmektedir. Taahhütname yazılı olmalıdır, kiracı tarafından kiralananın tesliminden sonra imzalanmış olmalıdır yani tahliye taahhütnamesinde yazan tarih kira sözleşmesinden önceki bir tarih olmamalıdır. 

Tahliye taahhütnamesini sadece kiracının imzalaması yeterli sayılıyor.  Kiracının veya kiracılar birden çoksa hepsinin taahhütnameye onay vermesi gereklidir....