26 / 04 / 2024

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütnamesi evin belirlenen süre zarfı içerisinde boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak biliniyor. Peki, kiracı taahhütname ile nasıl çıkarılır? İşte tüm detaylar...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan tahliye taahhütmesiyle birlikte evin ne zaman boşaltılacağı belirlenmiş oluyor. Taahhütnameyi imzalayan kiracı, belirlenen tarihte evden ayrılmayı kabul etmiş sayılıyor. 

Kiracının Taahhütname ile Çıkarılması Türk Borçlar Kanunu’nun 352. maddesinin ilk fıkrasında düzenlenmiştir. Bu kapsamda kiracı yazılı bir taahhütname ile belirli bir tarihte kiralanandan çıkmayı üstlenirse ve bu tarihte çıkmaz ise kiraya veren bir ay içerisinde dava yoluyla tahliye yoluna veya icra kanallarıyla tahliyeye gidebilir.

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Kiracının tahliyesinin taahhütname ile sağlanabilmesi için taahhütnamenin belirli geçerlilik şartlarını taşıyor olması gerekmektedir. Taahhütname yazılı olmalıdır, kiracı tarafından kiralananın tesliminden sonra imzalanmış olmalıdır yani tahliye taahhütnamesinde yazan tarih kira sözleşmesinden önceki bir tarih olmamalıdır. 

 


Geri Dön