20 / 04 / 2024

Kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi, ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor.Peki,taraflar arasında imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?Kiracı tahliye taahhütnamesi şartları nelerdir ve ne işe yarar?



Kiracı tahliye taahhütnamesi nedir? 

Kiracı tahliye taahhütnamesi, kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan ve kiracının belirlenen süre zarfı içinde evi boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşmadır.Bu taahhütname ile, kiracı şartsız olarak tahliye edeceğini beyan etmiş bulunuyor. 


Taahhütnamenin geçerli sayılabilmesi için bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor.Tahliye taahhütnamesi noterde yapılabileceği gibi kiracı tarafından kendi el yazısı ile de yazılıp verilebiliyor. 


Tahliye taahhüdü veren fakat buna rağmen evden çıkmayan kiracılar hakkında dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.


Kiracı Tahliye taahhütnamesi şartları:

- İlk kira yılı içerisinde verilmemiş olması, 

- Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor,

- Yazılı olarak hazırlanmış olması gerekiyor.


Kira tahliye taahhütnamesi formu 2015


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI: 

...........................

TC KİMLİK NO: ...........................

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI: ...........................

TCKİMLİK NO: ...........................


TAHLİYE EDİLECEK MECURUN ADRESİ: ..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................



TAHLİYE TARİHİ

......./........./......



Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrimenkul  kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.



TAAHHÜT TARİHİ:

......../......../......


TAAHHÜT EDEN: 

..............


İMZASI:

.............



Noter tahliye taahhütnamesi


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön