24 / 04 / 2024

üzgar enerjisi santral alanları yapılaşma şartları

üzgar enerjisi santral alanları yapılaşma şartları

Rüzgar enerjisi santralleri hangi alanlar üzerinde kurulmalı? Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı? Rüzgar santrali olan bir arsada ev yapılabilir mi? İşte yanıtı..

15 bin kişiye iş kapısı! Dev şirketlerden ekonomide çarkları döndürecek imza

Enerjisa Üretim ve Enercron YEKA-2 Rüzgar Enerjisi Santralleri için ortak çalışacak. 1,2 milyar dolarlık yatırıma imza atan şirketler 15 binden fazla kişiyi istihdam edecek. İşte tüm detaylar...

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Yücesoy Santrall Bornova satılık ev fiyatları!

"Bornova'nın enerjisi Santral ile yükseliyor" sloganı ile tanıtılan Yücesoy Santrall Evleri'nde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire seçenekleri sunuluyor..

Akfen rüzgara 1,6 milyar lira yatıracak!

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, Çanakkale ve Denizli'de inşa edeceği dört rüzgar enerjisi santrali için 1,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirecek. 

Yücesoy Santrall İzmir örnek daire!

2 blokta 140 daire ve 13 dükkandan oluşan Yücesoy Santrall İzmir projesi "Bornova'nın enerjisi Santral ile yükseliyor" sloganı ile tanıtılıyor..

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

üzgar enerjisi santral alanları yapılaşma şartları Haberi

üzgar enerjisi santral alanları yapılaşma şartları

Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı?

Enerji kaynağı güneş olan rüzgar enerji santralinde; güneş enerjisinin karaları, denizleri ve atmosferi her yerde aynı derecede ısıtmamasından dolayı oluşan sıcaklık ve basınç farkları rüzgarı yaratıyor.


Rüzgar santralinin ana yapı elemanı rüzgar türbinleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu santraller hangi alanlar üzerinde kurulmalı? Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı? Rüzgar santrali olan bir arsada ev yapılabilir mi?  


Rüzgar enerjisi santralleri yapılaşma şartları..

Rüzgar enerjisi santralleri, yerleşim yerinden en az 250- 300 metre uzakta oluyor. Buna göre, rüzgar enerjisi santrali bulunan alanlarda bu sınırdan sonra yapılaşmaya izin veriliyor.


Ancak, bu husus santralin kurulduğu bölgenin imar planına göre değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle arazinin bulunduğu belediyeye gidilerek, imar durumu sorgulaması yapılması gerekiyor.


Ülke enerji üretimine getireceği katkı...