23 / 04 / 2024

vakıf taşınmazları kira zam oranı

vakıf taşınmazları kira zam oranı

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, ildeki tüm vakıf kiracılarına yüksek oranda zamlar yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, rayiç bedel altında kalan 299 kiracıdan 18'ine yüzde yüz ve üzerinde zam yapıldığını aktardı...

Vakıf arazilerindeki astronomik kira bedelleri vatandaşları evlerinden edecek! Yüzde 1.000 artış!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis'te vakıf arazilerindeki astronomik kira bedelleri ile ilgili konuştu ve rakamları paylaştı. İşte Çakırözer'in o açıklaması...

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

Vakıf GYO'dan 2020 yılında 3.1 milyon TL'lik kira geliri!

2020 yılı içerisinde Vakıf GYO'nun gayrimenkul portföyünde bulunan taşınmazlara ilişkin olarak toplam 3 milyon 125 bin 823 TL kira geliri elde edildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

Vakıf taşınmazlarının ve belgeli turizm tesislerinin kiraları ertelendi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 30 maddesi onaylandı.

Vakıf taşınmazlarının kiraları 30 Haziran 2021'e ertelendi!

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan konaklama vergisinin yürürlük tarihi, 1 Ocak 2022'ye öteleniyor.

Vakıf taşınmazlarının kiralarına erteleme!

AK Parti milletvekillilerinin "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde yer alan, vakıflara ait gayrimenkul kira ödemelerine ilişkin teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Vakıf taşınmazlarında kaçak yapı iddiası!

Sayıştay’ın TBMM’ye sunduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı denetim raporunda aykırılıklar tespit edildi. Raporda, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 10 vakfa ait taşınmazlara inşa ve fiziki müdahale yapılarak yeni yapı inşa edildiği ve belirtilen amaçlar dışında kullanımlar oluştuğ

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından satışa sunulmak üzere, 250 milyon TL tutarında ve azami 380 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylandı.  

Vakıf Varlık Kiralama 180 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, 180 milyon TL tutarında ve azami 380 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama 115 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama,TRDVVRK22125 ISIN kodlu, 188 gün vadeli, 115 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı. 

vakıf taşınmazları kira zam oranı Haberi

vakıf taşınmazları kira zam oranı

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili taşınmazların kentin turizmi ve ticareti noktasında en canlı yerlerden Alipaşa, Arasta ve Bedesten çarşılarındaki "akar" niteliğindeki vakıf malları olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, günün emsal ve rayici gözetilerek kiraya verilen akarların gelirlerinin hayır işleri ile kültürel varlıkların tamir ve bakımı için kullanıldığını belirten Güneren, "Bu amaçla Vakıflar Genel Müdürlüğünün en önemli görevlerinden biri de akar nitelikli taşınmazların günün emsal ve rayicini dikkate alarak, basiretli bir idareci gibi davranmak suretiyle değerlendirilmesini sağlamaktır." diye konuştu.

Kira artışları öncesi ekspertiz yapılıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak vakıf eseri olması hassasiyeti ile sürekli ekspertiz çalışmaları yaptırdıklarını söyleyen Güneren, şu şekilde konuştu:

"Yaptığımız ekspertiz çalışmalarında Selimiye Arastası ve Alipaşa Çarşısı'nın emsal, rayiç kira bedellerinin...