26 / 04 / 2024

vanda hangi binalar kentsel dönüşümde

vanda hangi binalar kentsel dönüşümde

Kentsel dönüşümde Van'a müjdeli haber geldi. Vatandaşların kendi imkânları ile yıktırdıkları orta ve ağırlı hasarlı binalar da artık kentsel dönüşüm kapsamında kabul edilecek.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra vatandaşlar yaşadıkları binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu araştırmaya koyuldu. İşte detaylar!

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Sıfır enerjili binalar hangi faydaları sağlıyor?

Kuzu Group Mekanik İşler Lideri Semih Çalapkulu, sıfır enerjili binaları ve ZeroBuild Türkiye’21 Dijital Fuar organizasyonunu kaleme aldı. İşte Semih Çalapkulu'nun o yazısı...

Depremde hangi binaların hasar görme olasılığı yüksek?

Deprem Haftası'nda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Zekai Celep, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha kapsamlı. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Kuralların uygulanması da gerekiyor" dedi.

Riskli binalarda oturanlar dikkat!

Yoğun risk altında olan ve olası bir doğal afette yıkılma riski bulunan binalar kentsel dönüşümle yenilenerek, sağlam ve afetlere uygun binalar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümden hangi binalar faydalanabilmektedir? İşte kentsel dönüşüm için gerekli belgeler...

Deprem sigortası neleri kapsıyor? Hangi binalar güvence altında?

İzmir'de toplam 1 milyon 10 bin 220 olan evlerin yüzde 56'sı yani 634 bini deprem sigortalı. Peki deprem sigortası neleri kapsıyor? Deprem sigortasında hangi binalar kapsam dışı kalıyor?

vanda hangi binalar kentsel dönüşümde Haberi

vanda hangi binalar kentsel dönüşümde

Konuya ilişkin Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada, "Odamızın da yakından takıp ettiği ve halkımızı yakından ilgilendiren önemli bir konu Mecliste kabul edildi. Vatandaşlarımızın kendi imkânları ile yıktırdıkları orta ve ağırlı hasarlı binalar artık kentsel dönüşüm kapsamında kabul edilecek. 


İlimizde 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yıkılması kararlaştırılan orta hasarlı veya ağır hasarlı yapılar 6306 sayılı kanuna tabı tutularak riskli yapılar olarak kabul edilmiş ve Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında yıkımlarına karar verilmişti. 


Bu yapılar yıktırılarak kentsel dönüşümden yararlanma hakkını elde etmişlerdi. 

Ancak İlimizde meydana gelen deprem felaketi nedeni ile ağır hasarlı olan ve tehlike arz ettiğinden dolayı hak sahiplerinin kendi imkanları ile yıktırdığı yapıları 6036 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden önce yıktırıldığı için yasadan, dolayısı...