05 / 05 / 2024

varto muş hortum

varto muş hortum

Muş'un Varto'ya bağlı Yayla Köyü'nde etkili olan hortum sonucu 12 evde hasar oluştu...

Muş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra yapılan ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanlar yıkılıyor.

Muş Varto'nun çehresi yeni yatırımlarla değişti!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Muş'un Varto Belediyesi, inşa ettiği projelerle ilçenin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasını sağladı.

Muş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muş ili, Varto ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş Varto'nun alt yapısı sil baştan!

Muş'un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, ilçede devam eden yol yapım çalışmalarını denetledi.Çetin, ''2016 yılı yatırım programında Özel İdare Genel Sekreterliği ve KÖYDES projesi kapsamında 2015 yılında kalan ve 2016 yılında yaz sezonunda yapılması planlanan asfalt yol çalışması yapılacak.''dedi.

Muş Varto'ya 100 sosyal konut müjdesi!

Muş Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Varto ilçesi için çok güzel projeleri olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi konut projesi'' dedi. 100 konutluk proje evsiz hiç kimseler için hayata geçecek.

Muş Varto'nın yolları yenileniyor!

Muş'un Varto ilçesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çamur ve toz nedeniyle halkın şikayetçi olduğu yollarda parke döşeme çalışmaları başlattı.

Muş Varto'da çevre düzenlemesi yapılıyor!

Varto Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mahallelerde park, kavşak ve yol kenarlarındaki ağaçlandırma, çiçeklendirme ve peyzaj düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Muş Varto'da yollar onarılıyor!

Varto Belediyesi, yapılan çalışmalar kapsamında Alagöz Mahallesi yolu ve Hürriyet Mahallesi’ndeki Acarkent yolunun tahrip olan kısımlarını sıcak asfalt ile onararak uygun hale getirdi.

Muş Varto'da oyun ve park alanları yapılacak!

Muş’un Varto İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin 100 köy, 7 mahalle ve 50 mezraya oyun ve park alanı yapılacağını söyledi.

Muş Varto'da 100 köye oyun ve park alanları yapılacak!

Muş’un Varto İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin 100 köy, 7 mahalle ve 50 mezraya oyun ve park alanı yapılacağını söyledi.

Muş Varto'da 50 köye oyun parkı yapılacak!

Muş’un Varto İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin 100 köy, 7 mahalle ve 50 mezraya oyun ve park alanı yapılacağını söyledi.

TOKİ Muş'ta dar gelirliler için konut inşa edecek!

Muş'un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak ihtiyaç sahibi dar gelirli 100 aileye ev yapacaklarının müjdesini verdi.

TOKİ Muş Varto'da 100 dar gelirli için konut yapacak!

MUŞ'un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak ihtiyaç sahibi dar gelirli 100 aileye ev yapacaklarının müjdesini verdi.

varto muş hortum Haberi

varto muş hortum

Muş-Varto ilçesine bağlı Yayla Köyü'nde etkili olan hortumda 12 ev oturulamaz hale geldi. 

     Varto'ya 30 kilometre uzaklıktaki 24 haneli 350 nüfuslu Yayla köyünde dünden bu yana devam eden fırtına, hortuma dönüştü. Köyde 12 evin oturulamaz hale geldiği hortumda, çok sayıda elektrik ve telefon direği de devrildi. 

     Köy muhtarı Celalettin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanılamaz hale gelen evlerinde yaşamak zorunda kalan vatandaşlar için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 10 Kızılay çadırı gönderildiğini, ancak bunun yeterli olmadığını...