20 / 04 / 2024

vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir

vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyetname ne zaman geçersiz olur?

37 milyon vatandaşın 1.2 trilyon borcu var!

Her gün giderek zorlaşan geçim şartları vatandaşları da kredi kartlarına takla attırmaya mecbur bırakıyor. Açıklanan rakamlara göre 37 milyon vatandaşın borcu 1.2 trilyona ulaştı. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Bu hastalıkları geçirenler emekli oluyor! Malulen emeklilik şartları açıklandı: Prim, yaş ve hastalık kriterleri!

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, sağlık sorunları nedeniyle malulen emekli olma imkanı bulunanlar için belirlenen şartlar açıklandı. Hangi hastalıkları geçirenler emekli olabilecek? İşte ayrıntılar...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Asgari ücret için temmuzu beklemeye gerek kalmayacak! Seçimden hemen sonra

Asgari ücrete zam ile ilgili sevindiren bir gelişme yaşandı. Kulislerde, asgari ücretin geçerlilik tarihi temmuz ayı olsa bile seviyesinin seçim öncesi ilan edilebileceği beklentisi oluştu.

Teknosa'da inanılmaz kampanya! LG çamaşır kurutma makinesi alana Philips ütü hediye! 19 Mart 2023 fiyat listesi

Söz konusu kampanya stoklarla sınırlı olurken kampanyanın geçerlilik süresi 20 Mart tarihine kadardır. Kampanyaya göre Seçili LG Markalı Kurutma ve ya Kurutmalı Çamaşır Makinesi alana Philips DST7511/80 Azur Siyah Buharlı Ütü hediye edilecektir. 

EYT başvurusu yapacaklara SGK'dan kritik uyarı! Bunu yaparsanız maaş alamayacaksınız!

SGK, EYT başvuruları yapabilmeniz için yasanın Resmi Gazete'de yayımlanıp geçerlilik kazanması gerektiğini açıkladı.

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyan olarak biliniyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 5 yıl uzatılması için alınan Olağan Genel Kurul toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi. 

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesi tadil edildi!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadili kabul edildi.

vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir Haberi

vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir

Vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?


Resmî vasiyetname: iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


El yazılı vasiyetname: El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunludur. El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabilir.


Sözlü vasiyetname: Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabilir.


Bunun için mirasbırakan, son arzularını iki tanığa anlatır ve...