19 / 04 / 2024

vatan caddesi aksaray orduevi toki

vatan caddesi aksaray orduevi toki

Tadilat yapılacağı gerekçesiyle 4 ay önce boşaltılan Vatan Caddesi üzerindeki Aksaray Orduevi'nin TOKİ'ye devredildiği konuşuluyor...

1957'de Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar tüm arsalar belediye tarafından 60 milyon liraya satılmış!

1957 yılında belediye içinde bulunduğu borçlardan kurtulabilmek için Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar uzanan tüm arsaları 60 milyon TL'ye satmış.

İstanbullular dikkat! 24 Ekim 2023 Salı günü bu yollar kapalı olacak

Vatan Caddesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile genel provalar yapılacak. İstanbul Valiliği, genel provasının yapılacağı 24 Ekim Salı günü trafiğe kapatılacak olan yolları ve bu yollara alternatif güzergahları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Ottoman's Life Hotel Deluxe açılış için hazır!

Ottoman's Life Hotel Deluxe, İstanbul'un en işlek arterlerinden Vatan Caddesi'nde kağılarını açmaya hazırlanıyor...

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazide imar planı krizi!

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazinin üzerine Molla Gürani Parkı ve Menderes döneminde yıkılan Simkeş Camisi, altına da otopark yapmak için geçtiğimiz Nisan'da yapılan ve koruma kurulunun onayına sunulan plan değişikliğinde kriz çıktı.

Vatan Caddesi üzerindeki eski askeri alan imara açılacak!

Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması" kapsamında, Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski askeri alanın imar planlarını değiştiren teklifi onayladı.

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazi semt parkı olacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazi yeşil alan kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Vatan Caddesi'ndeki arsanın park olarak değerlendirilmesine karar verdi.

Fatih'teki tartışmalı araziye park yapılacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Fatih'teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Vatan Caddesi'nde Burger King ve Migros'un yer aldığı arazi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Peki yıllardır tartışmalara konu olan araziye ne yapılacak?

M1 Metrosu Vatan Caddesi istasyon projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüp İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Aksaray- Beyazıt arası yayalaştırılıyor!

BİMTAŞ tarafından İstanbul'un en önemli yerlerinden olan Vatan Caddesi, Unkapanı'ndan Aksaray'a uzanan Atatürk Bulvarı ve devamında Aksaray'dan Yenikapı'ya uzanan Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddeleri'nin yeniden düzenlenmesi projeleri ihale edildi.

vatan caddesi aksaray orduevi toki Haberi

vatan caddesi aksaray orduevi toki

Vatan Caddesi üzerindeki Aksaray Orduevi yaklaşık 4 ay önce tadilat yapılacağı gerekçesiyle tamamen boşaltıldı. Mart 2013 itibariyle boşaltılan Aksaray Orduevi binasında beş aydır tadilat adına tek bir çivi bile çakılmamış durumda. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yalan kaynaklar ve Orduevi çalışanlarından alınan bilgiye göre ağustos ayı itibariyle orduevinde tadilat başlayacakmış. Ancak bunun için de yapılan herhangi bir ihale olmadığı gibi işi kimin üstlendiğine ilişkin orduevi binasının içinde ve dışında herhangi bir tabela bulunmuyor. TSK'ya yakın kaynaklar ile emlak piyasasının yalandan takip eden gayrimenkul uzmanları arasında, Aksaray Orduevi'nin Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildiği konuşuluyor.

50 yıllık bir bina Vatan Caddesi olarak bilinen Adnan Menderes Bulvan'ndaki Aksaray Orduevi, yaklaşık 50 yıllık bir kurum. Aksaray Orduevi'nin tarihi ise oldukça ilginç. 1950'li yıllarda Adnan Menderes...